Enhedslisten kalder kontanthjælpsreform for fattigdomsydelse

18. april 2013 20:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Enhedslisten kalder kontanthjælpsreform for fattigdomsydelse
Billede mangler

Kontanthjælpsreformen, som regeringen har indgået med alle Folketingets undtagen Enhedslisten, er en »voldsom forringelse af vilkårene for de arbejdsløse«. Sådan lyder det fra netop Enhedslisten.

 

Blandt andet bliver der med reformen skåret i ydelserne for de unge mellem 25 og 30 år, og der vil ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) blive stillet flere krav til kontanthjælpsmodtagere fremover.

»Det her er en sort dag for regeringen og Danmark. Stik imod alle løfter vil regeringen øge uligheden sammen med højrefløjen. Den her aftale vil gøre tusindvis af arbejdsløse fattigere i en tid, hvor der i forvejen ikke er nogen job at få. Vi har lige afskaffet fattigdomsydelserne. Nu vil regeringen indføre en ny,« siger Enhedslisten arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø).

»Jeg har virkelig svært ved at se det rimelige i, at regeringen vil gøre arbejdsløse fattigere for at give pengegaver til boligejere og skattelettelser til erhvervslivets top. Regeringen har fuldstændigt mistet sit sociale kompas,« siger han med henvisning til, at penge hentet fra kontanthjælpsbesparelserne går til regeringens vækstpakke, som blandt andet indeholder en række lempelser til erhvervslivet.

Kommunen kan med reformen tage kontanthjælpen fra kontanthjælpsmodtagere i tre måneder, hvis de for eksempel udebliver fra aktivering. De »hårde sanktioner« bekymrer hos Enhedslisten.

»Selvfølgelig skal man da møde op til møder, når man bliver indkaldt, og der findes allerede hårde sanktioner, hvis man udebliver. Men at tage folks indkomst fra dem i tre måneder er meget voldsomt. Hvad mener regeringen og højrefløjen, at de mennesker skal leve af? Skal de tigge eller skal de stjæle, eller hvad skal de? Jeg frygter alvorlige sociale konsekvenser,« siger Christian Juhl.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu