Enhedslisten klar til at hjælpe i Syrien efter Assad

23. januar 2013 07:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Enhedslisten klar til at hjælpe i Syrien efter Assad
Billede mangler

En fredsbevarende styrke med dansk deltagelse i Syrien kan ifølge Enhedslisten blive nødvendig, når der engang bliver fred.

 

– Hvis der bliver en våbenhvile i Syrien, så kan vi godt forestille os, at der bliver indsat en FN-ledet fredsbevarende styrke, som sørger for, at parterne ikke ryger i totterne på hinanden, siger Enhedslistens Christian Juhl (Ø).

Muligheden for dansk deltagelse i en indsats i Syrien kom op at vende, da udenrigsministeren var gæst i »Hos Clement« på DR1 tirsdag aften. Her sagde Villy Søvndal, at han »bestemt ikke vil udelukke, at Danmark kan være med til at hjælpe det folk, som har mistet 60.000 mennesker og har spurgt, om der er et verdenssamfund derude, der vil hjælpe«.

Det er Socialdemokraterne med på, men fundamentet for en dansk deltagelse skal være fuldstændig på plads, inden vi sender danske soldater til det uroplagede land.

– Der skal være et klart FN-mandat, og der skal være en opfordring fra lokalbefolkning til, at vi rykker ind, siger forsvarsordfører Bjarne Laustsen (S).

– Der skal være en militærfaglig vurdering på, at vi kan løse opgaven. Og vi skal have en klar fornemmelse af, om det giver mening, hvor længe vi skal være der, og hvordan vi kommer ud igen, så vi bliver en del af løsningen og ikke en del af problematikken, fortsætter Bjarne Laustsen.

Villy Søvndal understregede tirsdag, at Danmark ikke vil deltage i en stabiliseringsstyrke, uden at Syriens nabostater er med på idéen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu