Enhedslisten klar til højere straffe i kartel-sager

10. april 2012 13:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten klar til højere straffe i kartel-sager
Billede mangler

Partiet, der normalt ikke tror på at højere straffe får kriminaliteten til at falde, ser gerne kartel-svindlere ryge bag tremmer.
 
Konkurrenceforbrydelser skal i grove tilfælde sende bagmændene bag tremmer.
 
Det mener Enhedslisten og støtter dermed erhvervs- og vækstminister Ole Sohns (SF) udmelding i dagens Politiken. Ministeren fastslår, at erhvervsfolk, der står bag omfattende kartelaftaler, i fremtiden skal idømmes fængselsstraf.
 
“Det støtter vi, selvom vi normalt ikke støtter, at højere straf skulle få kriminaliteten til at falde. Men netop ved økonomisk kriminalitet, der er det jo en gennemtænkt handling, hvor det giver mening at folk også ved, at det koster dyrt, hvis de bliver taget i at gøre noget ulovligt,” siger erhvervsordfører for Enhedslisten, Frank Aaen, til Newspaq.
 
Hos oppositionen er man overrasket over, at venstrefløjen vil have højere straf.
 
“Okay, hvis de er ved at vågne op og erkende nogle virkeligheder, så al ære og respekt for det. Vi er ihvertfald pararte til at se på, om vi kan lave en ordning, hvor vi kan sanktionere hårdere,” siger Venstres erhvervsordfører Kim Andersen til Newspaq.
 
Han pointerer, at Venstre først vil se på forslaget, når Erhvervs – og vækstministeren kommer med en konkret udmelding.
 
Ole Sohns forslag bygger på et nyt sæt anbefalinger fra et udvalg nedsat i 2009, der havde til hensigt at granske konkurrencelovgivningen. Derfor er det endnu ikke klart, hvor grove forbrydelserne skal være og, hvordan man i praksis vil udmåle straffen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu