ANNONCE

Enhedslisten klar til lettelse i topskatten

12. januar 2012 11:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten klar til lettelse i topskatten
Billede mangler

Selvom Enhedslisten altid har stemt imod lettelser i topskatten, så peger tommelfingrene i regeringens støtteparti denne gang op for lavere skat til de rige.
Men før Enhedslisten giver sin fulde støtte til regeringens kommende skattereform, så kræver støttepartiet to ting.
“Det afgørende for os er, at vi får lettet skatten for folk med lave indkomster, og at de rigeste danskere kommer til at betale mere i skat. Hvis vi kan opnå det, samtidig med at vi sætter topskatten en lille smule op, så der er nogle skolelærere og metalarbejdere, som slipper for at betale topskat, så er det helt i orden med os,” siger Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten til Newspaq.
Udmeldingen kommer på dagen, hvor LO-fagforeningen Dansk Metal forslår, at topskattegrænsen hæves med 40.000 kroner. Dermed vil 240.000 danskere slippe for skatten.
Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) tager varmt imod Dansk Metals forslag, men vil kommentere, om det er en god idé.
“Jeg opfordrer alle til at deltage i debatten om skattereformen med konstruktive forslag og gode idéer – blot man husker, at udgiftskrævende forslag også skal finansieres,” skriver ministeren til Newspaq.
Hos De Konservative, er man glad for de nye toner fra venstrefløjen og fagbevægelsen.
“Når vennerne siger noget fornuftigt, så skal regeringen lytte,” siger finansordfører Mike Legarth til Newspaq.
De Konservative går ind for helt at afskaffe topskatten.
“Topskatten forhindrer, at folk yder noget ekstra, kaster sig ud i selvstændig virksomhed eller tager en længerevarende uddannelse. Vi synes, at skatten er helt urimelig,” siger Mike Legarth.
Regeringen har allerede planlagt at hæve grænsen for topskat til 410.000 kroner fra 2014.
Hvis Dansk Metals krav bliver realiseret, vil man først skulle betale topskat, når man tjener over 450.000 kroner årligt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu