Enhedslisten lægger pres på regeringen

11. marts 2013 01:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Enhedslisten lægger pres på regeringen
Billede mangler

Enhedslistens hovedbestyrelse og folketingsgruppe tog i weekenden en beslutning, der kan tvinge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at udskrive valg inden sommer.

 

Støttepartiet vil ifølge Jyllands-Posten stemme imod den aftale med kommunerne om næste års økonomi, som er en vigtig del af regeringens vækstplan.

Det kan være med til at give regeringen dødsstødet, da der ligesom med finansloven skal være flertal for den årlige kommuneaftale, når den skal vedtages i Folketinget. Hvis der ikke er det, så må regeringen gå af.

Derfor er regeringens skæbne lagt i hænderne på Venstre og de øvrige oppositionspartier, når vækstplanen skal forhandles på plads.

»Det er regeringens valg. Vi kan jo ikke forhindre regeringen i at gøre noget dumt, og vi hjælper den ikke med at føre borgerlig politik,« siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

Regeringen ifølge Jyllands-Posten forsøge at gøre kommuneaftalen til en større samlet aftale om vækstplanen. Og Venstre kan vise sig at blive regeringens redning.

»Hvis kommuneaftalen bliver en del af en samlet aftale, stemmer vi for. Men den samlede aftale skal være langt mere ambitiøs, end regeringen har lagt op til,« siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu