ANNONCE

Enhedslisten og borgerlige sammen mod IC4-tog

10. februar 2012 21:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten og borgerlige sammen mod IC4-tog
Billede mangler

IC4-togene skal aldrig køre mellem landsdelene.
 
Det melding venter transportminister Henrik Dam Kristensen (S), som kommer til at høre den fra både de borgerlige partier og Enhedslisten på et kommende samråd om IC4-togene. Det skriver DR.
 
De omstridte tog holder for tiden stille på grund af bremseproblemer.
“Det er også uvist, om vi får IC4 til at udfylde deres oprindelige rolle. Det kunne meget vel være, at de fik en reduceret rolle for eksempel i den regionale togtrafik,” siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen til DR.
 
“Jeg har ikke tillid til, at IC4-togene kommer til at virke i landsdelstrafikken. Der er alt for store problemer med teknikken; blandt andet togcomputerne. Og derfor er vi nødt til at overveje et alternativt scenarie, og der skal vi selvfølgelig have lukket hullet på en eller anden måde indtil vi for alvor kan få el-tog på banen i Danmark,” forklarer han videre.
 
I torsdags var der en høring om IC4-togenes fremtid, hvor politikerne blev præsenteret for en rapport. Men den gav langt fra grundige nok svar til, at vi kan tage stilling til togenes fremtid, lyder det fra Enhedslisten.
“Vi synes, at hele spørgsmålet omkring IC4 trænger til en afklaring. Det er jo ganske ganske mange penge vi skal kaste efter et tog, og vi vil godt have sikkerhed for, at de så også kommer ud at køre,” siger partiets trafikordfører Henning Hyllested til DR.
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu