Enhedslisten: Regeringen truer os med valg

4. maj 2012 03:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten: Regeringen truer os med valg
Billede mangler

Forholdet mellem regeringen og Enhedslisten er ifølge støttepartiet så anspændt, at regeringen i de interne drøftelser med Enhedslisten truer med at udskrive valg, hvis ikke partiet hjælper regeringen med at støtte Thornings projekt.
Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
– Vi oplever bag lukkede døre, at ledende regeringsmedlemmer giver udtryk for, at Enhedslisten nok skal makke ret i sidste ende, for ellers bliver der valg, og så får vi jo Lars Løkke og Pia Kjærsgaard tilbage, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL).
Hun bruger partiets årsmøde i dag til at delagtiggøre resten af nationen i, hvordan nervekrigen udspiller sig i rød blok.
– Bøllemetoder virker måske over for fagbevægelsen og internt mellem regeringspartierne. Men regeringen kommer aldrig til at true Enhedslisten til at stemme for nedskæringer på velfærden eller forringelser for mennesker uden for arbejdsmarkedet.
– Heller ikke med truslen om et folketingsvalg, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
SRSF-regeringen har i år planer om reformer af blandt andet fleksjob, kontanthjælp og førtidspension med de borgerlige partier. Det skaber uro på venstrefløjen.
Økonomiminister Margrethe Vestager (R) afviser, at regeringen på interne møder har truet Enhedslisten med valg.
– Jeg kan overhovedet ikke genkende det, og jeg synes, det er en fjollet måde at tale til og om sit parlamentariske grundlag på, siger hun til Jyllands-Posten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu