Enhedslisten savner plan for ledige unge

12. marts 2012 18:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten savner plan for ledige unge
Billede mangler

Regeringen må finde ud af, hvordan man sikrer de unge ledige et arbejde.
Det mener Enhedslisten, der nu har indkaldt beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S), til en debat om sagen.
“Det er en helt katastrofal situation, hvis der er så mange, der reelt risikerer, at ryge ud af arbejdsmarkedet også på længere sigt. Derfor har vi brug for, at regeringen kommer med en samlet plan for, hvordan vi kan løse den udfordring vi står overfor her,” siger medieordfører Per Clausen (EL) til Newspaq.
Udmeldingen kommer efter, at tal i Politiken i dag viser, at arbejdsløsheden for landets unge er oppe på 12 procent. Ifølge avisen skal man helt tilbage til 80’erne for at se lignende høje ledighedstal.
Regeringens støtteparti kræver, at regeringen fremlægger en plan for, hvordan den høje ungdomsarbejdsløshed bliver banket ned. Blandt andet burde man have mulighed for, tvinge arbejdsgiverne til at modtage praktikanter, lyder det
“Nu er det jo lidt ærgerligt, at regeringen har vældig travlt med at tvinge de unge til alt muligt, og når man så kommer til at sikre at de unge en uddannelse eller et arbejde, så ønsker man ikke at lægge noget pres på, eller tvinge arbejdsgiverne,” siger Per Clausen.
Selv foreslår Enhedslisten, at ordningen med jobrotation, hvor unge varetager en ældres medarbejders job for en periode, mens denne er på efteruddannelse, er en god måde at få unge i arbejde på. Regeringen skal også sikre, at der er nok praktikpladser til de unge, lyder det.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu