Enhedslisten sender offentlighedslov i høring

7. februar 2013 15:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Enhedslisten sender offentlighedslov i høring
Billede mangler

Regeringen fremsætter torsdag forslag til en ny og efterhånden udskældt offentlighedslov, og det sker, uden at regeringen har hørt nogle af de parter, som har kritiseret lovforslaget. Enhedslistens Pernille Skipper (Ø) har tidligere forsøgt at få justitsminister Morten Bødskov (S) i tale, og nu vil hun sende forslaget i høring hos cirka 100 interessenter, lige fra medier til juridiske institutioner.

 

»Det er hamrende arrogant, og efter min mening et udtryk for, at regeringen har besluttet sig for at ignorere al kritik på forhånd, når det fremsætter lovforslaget uden at sende det i høring,« siger retsordfører Pernille Skipper.

»Regeringen ved godt, at der har været rigtig meget kritik af den politiske aftale, de har indgået med Venstre og Konservative. Og de har forsvaret sig med, at der er sket præciseringer af den meget omtalte paragraf 24, som betyder, at forslaget ikke vil indskrænke adgangen til aktindsigt så meget, som det er frygtet. Men de vil åbenbart ikke høre, om interessenterne på området er enige. De lukker ørerne for kritik, og det stemmer meget dårligt overens med regeringsgrundlagets flotte ord om god regeringsførelse,« uddyber hun.

Aftalen kommer ifølge Enhedslisten til at betyde, at offentlighedens adgang til forskellige sager bliver kraftigt indskrænket.

»Dermed bliver adgangen til at afsløre fejl, fusk og embedsmisbrug også indskrænket, og det er hamrende problematisk, at et sådan forslag ikke bliver sendt i høring. Det betyder nemlig, at der slet ikke bliver mulighed for, at interessenter, eksperter og dem, der kender til konsekvenserne ude i den virkelige verden, bliver hørt,« siger hun.

Enhedslisten har således sendt regeringens lovforslag i høring.

»Hvis regeringen ikke selv vil indhente høringssvar, fordi de frygter kritik, gør vi det for dem,« tilføjer Skipper.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu