Enhedslisten siger nej til regeringens fart-forslag

2. februar 2013 12:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Enhedslisten siger nej til regeringens fart-forslag
Billede mangler

Enhedslisten vil efter alt at dømme ikke lægge stemme til regeringens forslag om at hæve hastighedsgrænsen for busser fra 80 til 100 kilometer i timen på motorvejene.

 

– Nu skal vi diskutere forslaget, men min indstilling er, at vi vender os imod det, siger transportordfører Henning Hyllested (Ø) til Berlingske Nyhedsbureau.

Regeringen anbefaler, at busser, som opfylder en række særlige betingelser til sikkerhed og indretning, skal have lov til at køre stærkere. Der er tale om de såkaldte Tempo 100-busser. Regeringen har nu sendt et lovudkast i høring.

– Vi synes hverken, at busser, lastbiler eller personbiler skal have lov til at køre stærkere. Jo mere man sætter farten op, desto større fare er der for, at vi får ulykker, tilskadekomne og i sidste ende døde, siger Henning Hyllested.

Selv om regeringens parlamentariske grundlag siger nej, er der flertal for forslaget, da Venstre er klar til at bakke op.

– Vi hilser forslaget særdeles velkomment, og bakker det varmt op. Det er ingen hemmelighed, at Venstre i de seneste par år har kæmpet hårdt for, at vi også i Danmark får det såkaldte Tempo 100-koncept. Vi er overbeviste om, at det giver et bedre flow i trafikken til gavn for trafiksikkerheden. Når det kan fungere i andre lande, kan det selvfølgelig også i Danmark, siger trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) til Berlingske Nyhedsbureau.

Venstre mener, at Danmark skal gå skridtet videre ved også at lade trailere og campingvogne, der opfylder særlige betingelser, køre stærkere på motorvejen. Partiet fremsætter i løbet af få uger et beslutningsforslag med overskriften »Fart med fornuft«.

– I det indgår, at vi ønsker samme koncept for campingvogne og trailere, fordi det vil give et bedre flow i trafikken, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu