ANNONCE

Enhedslisten til regeringen: Vi havde en aftale

10. september 2012 06:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten til regeringen: Vi havde en aftale
Billede mangler

Regeringen kommer til at kæmpe for sin finanslov, efter at den har valgt at droppe et planlagt energitilskud til landets boligejere.
 
Det bliver ikke en nem omgang, når regeringen til oktober skal forhandle om finansloven for 2013. Finanslovsudspillet har mødt en heftig kritik, og uenighederne hober sig op imellem regeringen og de resterende partier.
 
En af kontroverserne går på et energitilskud, som regeringen havde planlagt at give til boligejere, der energirenoverer. Nu har regeringspartierne valgt at droppe tilskuddet, der skulle have trådt i kraft efter nytår, og det har skabt dyb forundring hos Enhedslisten og Venstre, der begge fortsat vil kæmpe for at energitilskuddet bliver en realitet.
 
Oprindelig var idéen at afsætte én milliard kroner til puljen, der skulle give tilskud til energirenoveringer i 2013 og 2014, men nu ønsker regeringen at droppe tilskuddet til boligejerne. En beslutning som støttepartiet Enhedslisten ikke kan acceptere.
”Energipuljen var aftalt med Enhedslisten, og derfor kan de ikke droppe aftalen, uden at spørge os. Aftalen kan altså ikke slettes, så vi skal finde noget, der er bedre. Vi synes, at tilskuddet er en god idé, fordi det skaber beskæftigelse, forbedrer miljøet og samtidig fremmer det boligejernes lyst til at energirenovere, siger Frank Aaen, finansordfører for Enhedslisten.
 Stort potentiale
Enhedslisten lægger sig altså ikke på halen for regeringens finanslovsudspil, og meget tyder på, at partiet ikke umiddelbart går med til at droppe energitilskuddet. Det samme gør sig gældende hos regeringens anden livline, Venstre, der heller ikke er tilfreds med beslutningen om at droppe puljen til energirenoveringer.
 
Hos Venstre mener man, at der er et stort potentiale til at energirenovere, og her er et tilskud den rette løsning, da det motiverer boligejerne til at komme i gang med energiprojekterne.
 
”Vi er meget forundret over regeringens beslutning, og jeg har stillet et spørgsmål til klima- og energiministeren om, hvad baggrunden er for at droppe energitilskuddet. Men det er vigtigt med et tilskud til at skabe vækst, og derfor foreslår Venstre, at det nuværende håndværkerfradrag forlænges ét år, altså frem til nytår 2013. Et tilskud er ofte et middel, man bruger i krisetider, og derfor er et tilskud godt netop nu, hvor man skal skabe vækst, siger energiordfører for Venstre Lars Chr. Lilleholt til Energihjem.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu