ANNONCE

Enhedslisten til S-borgmestre: Tag jer sammen

4. januar 2012 20:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten til S-borgmestre: Tag jer sammen
Billede mangler

Det vakte glæde på de socialdemokratiske borgmestrekontorer i Roskilde og Herlev, da Helle Thorning-Schmidt tidligt onsdag indrømmede, at den meget udskældte betalingsring ikke var perfekt.
Borgmestrene, som frygter, at betalingsringen vil skubbe de eksisterende trafikale problemer ud i provinskommunerne, tog nemlig statsministerens udtalelser som et tegn på, at hun var parat til at forhandle om, hvor betalingsringen skal ligge.
Men der er ikke noget at forhandle om, slår trafikordfører hos Enhedslisten, Henning Hyllested, nu fast.
“Enhedslisten har sagt, at ringen skal gå ved kommunegrænsen, og det flytter vi os ikke fra,” siger Henning Hyllested til Newspaq.
Han kan ikke forstår borgmestrenes kritik, for han mener, at deres kommuner også vil blive påvirket positivt af betalingsringen.
“Jeg synes, de der omegnsborgmestre skulle tage sig sammen og komme ind i kampen, for efter min mening står vi over for et kæmpemæssigt løft af den kollektive trafik i hele hovedstadsregionen og langt ud på Sjælland,” siger Henning Hyllested med henvisning til, at Enhedslisten har krævet en udbygning og en billiggørelse af den kollektive trafik i hele hovedstadsregionen, før partiet vil lade forslaget gå igennem i Folketinget.
Borgmestrene burde i stedet deres kræfter på at påvirke den endelige udformning af betalingsringen, lyder det.
“Når man har sådan nogle venner, som hun har i de der omegnsborgmestre, så behøver man næsten ingen fjender. Jeg opfatter det, som om de er mere eller mindre principielle modstandere. Det ved jeg ikke om er forkert, men ringen kommer, og det er jeg ikke i tvivl om.”
Trafikordføreren sender samtidig en beroligende besked til statsministeren.
“Hun skal tage det roligt, for der kommer et rigtig godt forslag ud af de her bestræbelser, så hun behøver ikke være så defensiv over for omegnsborgmestrene,” siger Henning Hyllested.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu