ANNONCE

Enhedslisten truer Thornings skattereform

1. december 2011 12:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten truer Thornings skattereform
Billede mangler

Gennemfører regeringen sin skattereform, står den uden flertal ved næste finanslovsforhandling. Så skarp er meldingen fra Thornings parlamentariske grundlag, Enhedslisten.
Skatteministeren har torsdag i Berlingske Tidende fortalt, at han ønsker en ændring af skattesystemet.
“Jeg har en klar ambition om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det skal være økonomisk mere attraktivt at have et job end ikke at have et,” siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) til Berlingske.
Det får Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, til at fare i flint.
“De må vælge, om de vil føre politik til venstre eller til højre, når det gælder hovedlinjerne i politikken. Hvis de laver alt muligt højreorienteret politik og så bare regner med, at vi laver en finanslov til næste jul, så tager de fejl. Sådan spiller klaveret ikke,” siger finansordfører Frank Aaen.
Skatteministerens nye vision har fået Venstre til at juble. Mens Enhedslisten mener, at logikken hos skatteministeren og Venstre er helt forfejlet.
“Man har den misopfattelse, at hvis nogen bliver fattigere, bliver der flere arbejdspladser, og så kan flere komme i arbejde. Reglerne er jo sådan, at hvis du bliver tilbudt arbejde, så skal du tage imod det; det har ikke noget at gøre med forskellen på løn og dagpengesats,” lyder det fra Frank Aaen.
Frank Aaen mener samtidig, at regeringen taler med to tunger og faktisk siger sig selv imod med dagens budskab; et budskab der netop nu bliver markedsført efter tabersagen med Kontanthjælps-Carina, der skulle være fattig, men viste sig alligevel ikke at være det.
“Det er et problem, regeringen har skabt sig selv. De siger i regeringsprogrammet, at de vil arbejde for mere lighed i samfundet, og så går de samtidig ud og vil lave nogle skatteændringer, der vil øge uligheden. Det hænger ikke sammen, og det bliver ikke gennemført sammen med os,” slår Frank Aaen fast.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu