Enhedslisten vil give Skat flere muskler

11. februar 2013 10:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Enhedslisten vil give Skat flere muskler
Billede mangler

Det danske skattevæsen er blevet så underbemandet, at kontrollen halter, og derfor fristes mange danskere til at være lige lovligt kreative med selvangivelsen.

 

Det hævder Enhedslistens skatteordfører, Frank Aaen (EL), efter en undersøgelse fra Skat har afsløret, at der er fejl i 40 procent af danskernes selvangivelser, og at det især er under punktet »øvrige lønmodtagerudgifter«, at kreativiteten blomstrer.

»Noget kunne tyde på, at man er kommet for vidt med antallet af fyringer i Skat, og at man derfor har fået reduceret kontrollen for meget. Det gælder både på dette område, men også på et spørgsmål som inddrivelse af gæld. Derfor har vi rejst over for regeringen – og vil gøre det igen nu på dette grundlag – om ikke det er en god forretning at ansætte nogle flere i Skat. På den måde vil man kunne stoppe noget af den kreativitet, som vi har set her,« siger Frank Aaen.

Politiken skriver mandag, at Skat har fundet tilfælde, hvor skatteborgere har forsøgt at trække udgifter til tandbørster, barberblade, sæbe, vatpinde, »Matador« på DVD og medlemskab af Jazzklubben fra.

»Vi har skabt et skattemæssigt tast-selv-system, der har gjort skattebetalingen nem og enkel for borgerne. Men der er selvfølgelig en risiko for, at folk med mindre reelle hensigter kan forsøge at tilegne sig nogle penge ved selv at sidde derhjemme og designe forkerte eller falske fradrag på computeren,« fortæller Jens Buch, projektleder på Skats fradragskontroller, til Politiken.

Ifølge de Radikales skatteordfører, Nadeem Farooq (R), viser Skats undersøgelse »forbløffende mange fejl i tast-selv-systemet, som langt hen ad vejen er en velsignelse for både myndigheder og borgere« takket være sin enkelthed. Han mener dog ikke som Frank Aaen, at problemet skyldes nedskæringer i Skat.

»Mens tast-selv-systemet fungerer overordnet, så er der lige præcis ét punkt, som vi bliver nødt til at gøre noget ved. Punktet omkring lønmodtagerudgifter må jo ikke ende som et tag-selv-bord. Men man skal passe på med at hive den hest ud af stalden, som handler om, at der ikke er mandskab nok i Skat, hver gang man opdager områder, som ikke fungerer,« siger Nadeem Farooq til Berlingske Nyhedsbureau.

Skat er gået i gang med at tjekke yderligere 2.000 selvangivelser, hvor de forventer at finde uberettigede fradrag på op mod 100 millioner kroner alene i årsopgørelserne fra 2011.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu