Enhedslisten vil optage politiafhøringer »med det samme«

21. februar 2013 10:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Enhedslisten vil optage politiafhøringer »med det samme«
Billede mangler

Der tegner sig et klart billede af en bred politisk velvilje til at sætte mikrofoner op i politiets afhøringslokaler.

 

Enhedslisten mener således også, at det er en god idé at optage afhøringerne, efter Berlingske torsdag skriver, at ni ud af ti danske strafferetsadvokater i løbet af de seneste fem år har haft sager, hvor den mistænkte er blevet fejlrefereret.

»Vi må med det samme indføre et lovkrav om, at afhøringer bliver optaget i hvert fald i de tilfælde, hvor mistænkte risikerer fængselsstraf,« siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø).

Hun er rystet over, at så mange mistænkte har følt sig fejlrefereret.

»Det er meget, meget alvorligt, og det er et problem, som vi politikere virkelig bliver nødt til at tage hånd om. Først og fremmest, fordi den yderste konsekvens kan være, at uskyldige mennesker bliver dømt. Og det kan vi selvfølgelig ikke leve med,« siger Pernille Skipper.

Enhedslistens retsordfører vil nu tage problemstillingen op med justitsminister Morten Bødskov (S). Her vil hun opfordre ministeren til at nedsætte et udvalg af uafhængige forskere, der skal forsøge at finde ud af, hvor ofte uskyldige mennesker bliver dømt, og hvorfor det sker.

»Det undersøger man i alle andre lande, og det har vi selvfølgelig også behov for at gøre i Danmark, så vi på sigt kan minimere risikoen for, at det sker,« siger Pernille Skipper.

Venstre, SF, Dansk Folkeparti og de Konservative er med på, at politiets afhøringer skal optages fremover.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu