ANNONCE

Enhedslisten vil sikre alle ledige

17. august 2012 17:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten vil sikre alle ledige
Billede mangler

– Det er ikke sikkert, at vi kan nå helt i mål.
Sådan lød det fredag fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) efter et møde med blandt andre arbejdsmarkedets parter, der skal skaffe tusindvis af dagpengemodtagere i job inden nytår.
Men det er ikke tilstrækkeligt for regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten.
– Det er positivt, at regeringen nu tager fat på at redde de arbejdsløse, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet næste år, siger partiets gruppeformand, Per Clausen.
– Intet tyder imidlertid på, at den indsats, der indtil nu er aftalt, er tilstrækkelig. Derfor vil fremlægge konkrete forslag, som kan sikre et tilbud om arbejde til disse arbejdsløse og fortsatte dagpenge til dem, som vi ikke er i stand til at give et sådant tilbud, fortsætter han.
– Ingen skal falde ud af dagpengesystemet uden at have fået et reelt tilbud om arbejde, slutter Per Clausen.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har sat sig for bordenden sammen med fagbevægelsen, a-kassernes organisation AK-Samvirke, Dansk Arbejdsgiverforening og Kommunernes Landsforening, som står for jobcentrene.
Formålet med disse såkaldt “forpligtende samtaler” er at skatte job til så mange som muligt af de tusindvis af dagpengemodtagere, der efter nytår risikerer at blive ramt af økonomisk ruin midt i krisen.
Stramningerne overfor dagpengemodtagerne er en konsekvens af en aftale fra 2010 mellem den daværende VK-regering, Dansk Folkeparti og det nuværende regeringsparti De Radikale.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu