Enhedslisten vil til Bruxelles

19. april 2012 09:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten vil til Bruxelles
Billede mangler

For første gang nogensinde kan Enhedslisten være på stemmesedlen, når danskerne skal vælge medlemmer til Europa-Parlamentet i 2014.
Flere i partitoppen vil nemlig gerne udnytte den aktuelle fremgang, så partiet også bliver repræsenteret i EU, skriver netavisen Altinget.dk.
– Situationen er naturligvis blevet en anden, end da vi kæmpede for at holde afstand til spærregrænsen. Så det er noget, vi overvejer, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen til Altinget.dk.
Et mandat til Parlamentet kræver syv-otte procent af stemmerne. Ved folketingsvalget sidste år fik partiet 6,7 procent, og siden har partiet formået et holde fast i fremgangen.
Og den opbakning skal nu omsættes til et mandat til Europa-Parlamentet.
Det er ikke første gang, debatten er kommet op i Enhedslisten. Op til parlamentsvalget i 2004 var det også på dagsordenen. Dengang besluttede Enhedslistens Søren Søndergaard sig dog for at stille op for Folkebevægelsen mod EU.
Ved det seneste parlamentsvalg sloges Enhedslisten stadig med at rejse sig fra de 2,2 procent, partiet fik ved folketingsvalget i 2007, og derfor gav det ikke mening at opstille.
Nu er vælgerne strømmet til Enhedslisten, og skal de bevares – og blive til kernevælgere – så er det nødvendigt at være på stemmesedlen ved de valg, der nu er, lyder et af argumenterne.
Hvis partiet stiller op, bliver spidskandidaten ikke partiets store trækplaster ved folketingsvalget, Johanne Schmidt-Nielsen.
– Hun vil være ramt af vores rotationsprincip, som også gælder, hvis man stiller op til Europa-Parlamentet, siger Per Clausen.
Enhedslisten regner med at samarbejde tæt med Folkebevægelsen mod EU.
– Hvis vi stiller op, så vil vi indgå i valgforbund med Folkebevægelsen, siger Per Clausen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu