Er Allan Gaarde AaBs nye Lynge?

12. marts 2013 09:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Er Allan Gaarde AaBs nye Lynge?
Billede mangler

Feltet af kandidater til at overtage Lynge Jakobsens job som sportsdirektør i AaB er snævret så meget ind, at det kun tæller to eller tre kandidater.

 

Lige nu ligner Sønderjyskes sportsdirektør, den tidligere AaB-spiller Ole Nielsen, den store favorit til at overtage jobbet, men noget overraskende er et andet og lidt yngre forhenværende AaB-navn også i spil.

Ifølge sporten.dk’s oplysninger er 38-årige Allan Gaarde blandt den håndfuld kandidater, der har ført samtaler med AaBs ansættelsesudvalg, som blandt andre tæller Lynge Jakobsen, og han skal være én af de meget få personer, der stadig er aktuelle. Lynge Jakobsen ønsker ikke at kommentere på de konkrete navne, men bekræfter, at feltet af kandidater er snævret ind til ’to-tre stykker:

– Jeg har godt set, at der dukker nogle navne op, men jeg vil slet ikke deltage i den leg. Der er nogle af dem, vi har haft til samtale, der sidder i job, måske endda inden for branchen, og det ville være både forkert og urimeligt af mig at nævne navnene på dem, siger Lynge Jakobsen til sporten.dk

Siden sportsdirektøren annoncerede sit stop, har der været bragt utallige navne i spil, men Allan Gaardes bliver først nu bragt frem. Den lange offensivspiller sluttede karrieren i Vejle i 2010, men var i perioderne 1997-2000 og 2002-2005 en bærende profil i AaB og har siden været ekspertkommentator på det nu lukkede TV2 Sport og radioprogrammet Radio24syv. Desuden har han netop afsluttet sin uddannelse som cand.merc.com. på Copenhagen Business School med et 12-tal.

I forhold til Ole Nielsen er Allan Gaardes erfaring dog begrænset.

Den nuværende Sønderjyske-direktør, der af en kilde omtales som ’den eneste reelle kandidat, har stadig hus i Aalborg, hvor han tidligere selv spillede som professionel, og hvor han bestred jobbet som direktør i AaBs Ishockey-afdeling, inden han blev sportschef i Blokhus og derpå i Sønderjyske. Her har han lige som Lynge Jakobsen haft en dygtig hånd, når der har skullet hentes billige kvalitetsspillere, og han står således bag fine indkøb som Lasse Vibe, Quincy Antipas og Conor O’Brien.

– Jeg har egentlig ingen kommentarer, for jeg er meget tilfreds med mit arbejde i Sønderjyske. AaB er en stor klub, og jeg har hus i Aalborg, så selvfølgelig er det også et interessant job, men det er nok AaB og ikke mig, du skal tale med, siger Ole Nielsen.

Ib Simonsen er et tredje navn, der har været bragt i spil, men den tidligere anfører afviste i går klart over for sporten.dk, at han var interesseret i jobbet.

Det lykkedes i går ikke at få en kommentar fra Allan Gaarde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu