ANNONCE

Er det egentlig sundt at have et kæledyr?

14. oktober 2019 20:11 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Skal man have et kæledyr eller ej? Det spørgsmål har delt danskerne i årevis.

Får jeg egentlig et længere, sundere og gladere liv, hvis jeg har et kæledyr?

Det er et spørgsmål, som en del danskere nok har prøvet at stille sig selv. Men er der egentlig forskning, der støtter tesen om at have et kæledyr skulle være sundt?

Artiklen fortsætter under videoen.

Forskning fra Tyskland og Australien påviser, at man går mindre til lægen, når man har et kæledyr. Samtidig påviser andre studier, at ens krop bliver udsat for flere bakterier, hvis man har kæledyr. Det betyder blandt andet ifølge The Guardian, der har kigget nærmere på et studie, at børn, der er udsat for hunde som spædbarn, har 13 procent mindre risiko for at udvikle astma.

Men hvor altid lyder sundt og lækkert indtil videre, så findes der faktisk en række ting, der gør, at dyr måske er helt så sunde, som man går og tror.

I Californien deltog 5.200 familier i et studie, hvor der aldrig blev fundet en sammenhæng mellem det at have en hund og godt velvære, skriver The Guardian.

Det kan være farligt

Hvor man kan tænke, at hunde og andre kæledyr kan være godt for velvære, motion og generel glæde, så er dette altså ikke altid tilfældet. I England bliver der i gennemsnit indlagt 6.000-7.000 mennesker hvert år, fordi de er blevet bidt af en hund. Herudover er der massevis af andre skader, der relaterer sig til det at have et dyr – det kan være at snuble over dyret eller at vælte i forbindelse med motion med dyret, skriver det britiske medie videre.

Men en side som mange dyreejere eller kommende dyrejere ofte glemmer eller overser er, at dyrene også bliver gamle engang og måske kommer til at lide af sygdomme. Et studie fra 2017 viser nemlig, at dyrejere, der har et dyr, som lider af sygdom, er mere påvirket af angst og stress. Dette påvirker også den generelle livskvalitet.

Men er der et definitivt svar på om et kæledyr er sundere? Det er svært at sige.

I galleriet øverst kan du se en lang række grunde til at kæledyr både kan være sundt og usundt.

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu