ANNONCE

Er det Erik? Lig fundet under krybekælder

25. juli 2020 07:35 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Erik Madsen har været forsvundet i to år, og nu har politiet fundet et lig, som formodes at være ham.

Er det Erik? Lig fundet under krybekælder
Erik har været forsvundet i to år. Nu er der fundet et lig på hans ejendom. Foto: Rasmus Skaftved.

Fredag har Nordjyllands Politi fundet et lig i en krybekælder på en adresse i Vebbestrup i Nordjylland. Huset tilhører en mand, der forsvandt sporløst 8. marts 2018.

Det skriver Ekstra Bladet.

Erik Madsens ejendom brændte ned 8. marts forrige år, og siden har han været forsvundet.

(Du kan læse en kort gennemgang af den bizarre sag længere nede i artiklen).

Politiet har endnu ikke identificeret liget, men politikommissær i Nordjyllands Politi Carsten Straszek fortæller sent fredag til Ritzau, at man formoder, at det er den forsvundne Erik Madsen.

– Vi har fundet en afdød person, som skal til undersøgelse på Retsmedicinsk Institut, og det er blandt andet for at få identificeret personen endeligt og klarlægge dødsårsagen.

– Vi har selvfølgelig en formodning om, at det er ham, der har været eftersøgt. Vi har en ret stærk formodning om det, siger Carsten Straszek.

Fundet under krybekælder

Han fortæller, at den afdøde er fundet flere meter under jorden i en krybekælder.

– Han er fundet i forbindelse med, at huset skal rives ned, fordi der skal bygges et nyt hus på grunden.

– Derfor er man i gang med at grave hele fundamentet op med kælderen, og der bliver han fundet i det, der ligner en hjemmegravet krybekælder, siger Carsten Strazsek.

Nordjyllands Politi har søgt efter manden i to år, hvor man har brugt adskillige ressourcer og gennemsøgt det nedbrændte hus og forskellige søer. Der har også været brugt hundepatruljer i området.

Men man kom aldrig så dybt ned under husets fundament.

– Man har været i det område, men man er simpelthen ikke kommet dybt nok ned. Han ligger næsten to meter under jordoverfladen begravet i nedfald af byggerester, siger Carsten Strazsek.

Politiet fandt den afdøde klokken 17.00, og sent på aftenen arbejdede man stadig på stedet.

Cirka 23.30 fortalte Carsten Strazsek, at man forlod området.

Nordjyllands Politi kan endnu ikke sige, om der ligger en forbrydelse bag.

– Vi efterforsker ud fra alle hypoteser, indtil vi har klarlagt, hvad dødsårsagen er. Men man kan sige, at det mest mærkelige i den her sag har været, at vi ikke har kunnet finde ham nogen steder, siger politikommissæren.

Sagen kort

Den nedbrændte tomt er tidligere blevet gennemgået tre gange og af både politi, politihunde og sågar arkæologer. Asken er blevet gennemsøgt med soldning. Soldning er et begreb kendt fra arkæologien, hvor man adskiller materialer ved rensning med vand.

– Vi kommer ikke til at lægge sagen ned, så længe han ikke er fundet, men for nu er vi der, hvor der ikke er så meget at komme efter, har  politikommisær Henrik Staal tidligere fortalt til Newsbreak.dk

Alt gennemtrawlet

Den oprindelige teori lød som nævnt, at Erik Madsen var brændt inde. Den idé blev understøttet af, at politiet hurtigt kunne konstatere, at mandens bil stod parkeret på gårdspladsen.

Huset ligger i nærheden af en masse små søer og skovområdet, og politiet fokuserede tilbage i marts en stor del af sin humanitære efterforskning omkring disse. Henrik Staal fortæller i dag, at alt inden for den tænkelige afstand, en 73-årig ellers rask og rørig mand kunne vandre, er blevet afdækket – endda to gange.

Efterlysningen

Branden brød ud torsdag den 8. marts 2018 i en ejendom tilhørende Erik Madsen på Kraghøjvej ved Vebbestrup nord for Hobro. Efter, at politiet havde været til stede og ledt efter manden, blev han meldt savnet.

Ganske mystisk var det dog, at der ingen henvendelser kom på manden. Flere dage efter fortalte politiet til Newsbreak, at der ikke var kommet en eneste. Ikke en gang irrelevante henvendelser angående Erik Madsen. Efter aftale med familien har han aldrig været efterlyst med billede.

Både hunde, mennesker og luftbåren maskinel har været i brug – alt sammen uden at finde Erik Verner Bækgaard Madsen.

Hvad peger hvor hen

I juni 2018 kunne Newsbreak efter lang tid endelig give svar på, hvad politiet mente, var årsagen til branden. Hele tiden er sagen blevet efterforsket vidt og bredt. Der har været stor fokus på at afklare, om branden var påsat, og Erik udsat for en forbrydelse. Det første er afklaret – det sidste er ikke.

Lidt nyt er der dog. Brandårsagen har længe været en teori, og politiet har ikke villet fortælle, hvad det var. Nu oplyser politiet dog til Newsbreak, at der er mistanke rettet mod en tændt gryde på et komfur, hvor der har været en kortslutning“, kunne vi skrive i en artikel fra juni.

Nu kan det altså vise sig, at den mystiske sag har fundet sin afslutning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu