Er det Thy-ulven, der er død?

19. november 2012 13:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Er det Thy-ulven, der er død?
Billede mangler

Ulvelignende dyr fra Thy fundet død – nu skal Center for Vildtsundhed undersøge, om der er tale om en ulv.
 
Rygterne har svirret i ugevis om, at der er en ulv i Thy.
 
Nu er et ulvelignende dyr fundet død i Hanstholm Reservatet i Thy, og det er med stor sandsynlighed det dyr, der er offentliggjort på en række billeder, der startede spekulationerne om, at der kunne være tale om en ulv.
 
Dyret blev fundet af Naturstyrelsens medarbejdere i forbindelse med, at en ansat så på billeder fra de vildtkameraer, som Statens Naturhistoriske Museum og Naturstyrelsen har sat ud for at få bedre billedmateriale af dyret.
 Læs også: Nordjysk ulv skal fanges i fælde
 
– Vi ved endnu ikke, om der er tale om en ulv. Det skal vurderes af eksperter, men den ligner fuldstændig dyret fra de forskellige billeder, som har været i medierne.
 
– Dyret er helt udmagret, så vi formoder, at den er død af sult, men vi skal have det undersøgt nærmere, siger Naturstyrelsens vildtkonsulent i Thy, Tommy Hansen.
 
Et af kameraerne var opstillet tæt på det sted, hvor dyret første gang blev observeret. Omkring hundrede meter fra kameraet lå dyret død.
 
Det døde dyr har sandsynligvis været død i op til en uges tid, da det allerede var gået i delvis forrådnelse.
 
Det kan allerede nu konstateres, at der er tale om en han, og efter tandsættet at bedømme er der tale om et ældre dyr.
 
Det ulvelignende dyr bliver nu overdraget til Center for Vildtsundhed i København, der skal artsbestemme og undersøge dyret nærmere.
 
Centret oplyser, at der går op til en måned, før resultatet af undersøgelserne ligger klar.
 
Det var en række ornitologer, der så det ulvelignende dyr og også tog billeder af dyret. Men de var ikke er tilstrækkelig tydelige til at afgøre, om det rent faktisk er en ulv.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu