ANNONCE

Er din hund i fare?

11. oktober 2020 05:59 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det er ikke kun dig, der skal kunne ses i efterårsmørket.

Tiden er kommet, hvor man skutter sig i kulden og savner sommeren og solen.

Men til trods for den ændrede årstid og de forkortede dage, så er der en ting, der aldrig ændrer sig. I hvert fald hvis man er hundeejer – og det er, at hunden altså skal have sin motion, uanset vind, vand og vejr.

Hvad mange danskere, dog ikke er klar over, er, at når det bliver efterår og vinter – og dagene bliver kortere, så stiger antallet af påkørte hunde ganske markant.

I 2018 steg antallet af hunde, der blev påkørt eksempelvis med svimlende 60 procent, har Agria Dyreforsikring tidligere meldt ud.

Hos Agria Dyreforsikring gør de derfor hundejerne opmærksom på, at et bedre halsbånd med stærke reflekser kan gøre en verden til forskel.

– De fleste reflekser har en kort levetid. De holder i nogle år, hvorefter de skal udskiftes. Man kan foretage et kvalitetstjek af sine gamle reflekser ved at lyse på dem med en lygte på en afstand af fire meter. De skal lyse tydeligt. Udskift de reflekser, som virker slidte. Med en god refleks kan vi redde vores firbenede venner fra trafikulykker, oplyser Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Men reflekser behøver faktisk slet ikke begrænse sig til hunde – det kan også være en rigtig god idé at give katten eller hesten en refleks på.

I galleriet øverst kan du se, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger reflekser.

Udsat i mørke

Ritzau har tidligere skrevet, at fodgængere generelt er mere udsatte i trafikken, når det er mørkt.

Tilbage i 2018 kom det frem, at 40% af alle fodgængerulykker sker efter mærkets frembrud. Og omtrent halvdelen af dødsulykkerne mellem 2008 og 2017 skete, efter mørket var faldet på. Tallen kommer fra Rådet for Sikker Trafik, og hos selvsamme råd lød opfordringen til fodgængere, at de skal huske at være synlige, når det er mørkt.

– Det siger noget om, hvor vigtigt det er blive set af de andre trafikanter. For uanset om du er på en landevej eller i byen, så handler det om at blive set. Og her er reflekserne et effektivt middel til at gøre opmærksom på, at du er der som fodgænger, sagde Jesper Hemmingsen, dokumentationskonsulent i Rådet for Sikker Trafik, til Ritzau.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu