Er en afbestillingsforsikring en god idé?

2. juli 2019 19:39 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Flyselskaber og billetudbydere iøvrigt tilbyder ofte en afbestillingsforsikring i forbindelse med køb af en billet. Men er det nødvendigt?

Køber man en afbestillingsforsikring i forbindelse med en rejse, en koncert eller lignende, så har man mulighed for at få penge tilbage, hvis man bliver forhindret i at deltage. Det er dog en forudsætning, at man har en gyldig grund til at annullere.

I galleriet over artiklen kan man se, hvad det typisk kan være.

Men inden man køber en afbestillingsforsikring, er det en god ide lige at tjekke, om man ikke allerede har sådan en. Den kan nemlig være inkluderet i indboforsikringen eller et kreditkort. Det kan også være, at man aktivt har valgt den til som en del af en årsrejseforsikring.

Artiklen fortsætter under videoen

Så for være sikker på, at undgå udgifter til noget, man allerede har købt og betalt for én gang, kan man med fordel kontakte sit forsikringsselskab eller bank, for at spørge om, hvordan man er dækket. For dobbeltforsikring giver ikke dobbelt dækning. Det er i stedet penge ud af vinduet.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk giver en afbestillingsforsikring mest mening, når det handler store beløb. For eksempel dyre rejser. Rejser man meget, bør man overveje at købe en årsrejseforsikring med afbestillingsforsikring i stedet for at købe en forsikring til hver rejse. Gør man det, er man dækket ind mod uforudsete hændelser i et helt år.

 

 

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu