ANNONCE

Er et udskifteligt telefonbatteri på vej?

29. februar 2020 21:01 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Noget tyder på, at man i EU vil indføre kravet om det.

Er et udskifteligt telefonbatteri på vej?
De færreste moderne telefoner har udskifteligt batteri. Genrefoto.

Hvis du er godt og grundigt træt af, at batteriet på din telefon ikke kan skiftes ud, kan det være, det vækker glæde, at man i EU-regi angiveligt forsøger at gøre noget ved det problem.

Techradar skriver, at lækkede dokumenter fra EU fortæller, at man arbejder på at tvinge telefonproducenter, der ønsker at sælge deres produkter i EU, til at lade batterierne i dem være udskiftelige.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Historien skal dog læses med et mindre og et større forbehold. Først og fremmest er der for nu kun tale om rygter, og selv hvis EU en dag fremtvinger et krav om, at Apple, Samsung og de andre telefonproducenter skal sælge telefoner i EU med udskiftelige batterier, så bliver det formentlig først implementeret om nogle år.

Med det til en side er det dog værd at nævne, at man i EU-regi godt kan stille krav til eksempelvis Apple om, at de i fremtiden skal sælge telefoner med udskiftelige batterier.

Noget lignende er ved at ske med et krav om, at telefoner i fremtiden skal benytte sig af en universel udvalgt port til opladning, så forbrugere kan nøjes med at bruge ét kabel til at lade flere forskellige modeller af telefoner op. Det har Reuters skrevet mere om.

Det er altså ikke en helt igennem uvirkelig tanke, at EU om nogle år tvinger telefonproducenter til at operere efter nogle specifikke standarder, men det betyder til gengæld heller ikke nødvendigvis, at du i fremtiden kan skifte batteriet i din telefon selv.

Det vil nemlig kræve, at fremtidens mobiltelefoner bliver bygget på en anden måde end i dag, hvor de ofte er limet og sat så effektivt sammen, at de på den ene side er modstandsdygtige overfor vand og støv, mens de på den anden side er svære at skille ad for lægmand.

Kun tiden vil vise, hvad der i fremtiden kommer til at ske med ladestikket og batteriet på din mobiltelefon.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu