Er mænd virkelig klogere end kvinder?

4. december 2018 09:27 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det korte svar er nej - men der er flere kloge mænd. Hvordan hænger det så sammen?

Det er – nok især for mænd – et af livets helt store spørgsmål, hvorvidt mænd er klogere end kvinder – eller omvendt.

For at slå det fast éen gang for alle har Videnskab.dk spurgt en række eksperter på området – hjerneforskere og deslige – og konklusionen er klar, mand – mænd er ikke klogere end kvinder.

Der findes til gengæld flere kloge mænd – vurderet som mænd med en IQ på over 130 – end der findes kloge kvinder. Til gengæld findes der også væsentligt flere dumme mænd end kvinder. Videnskab.dk skriver, at et amerikansk studie tidligere har vist, at der var næsten fire gange så mange retarderede mænd end kvinder – og det defineres som en IQ under 70.

Mænd har større hjerner med flere hjerneceller

Til gengæld vejer den gennemsnitlige mandehjerne 150 gram mere end den gennemsnitlige kvindehjerne.

Det har hjerneforskeren Bente Pakkenberg forsket i – og det viser sig, at mænds hjerner også indeholder flere hjerneceller, siger hun til Videnskab.dk:

– Den gennemsnitlige mandehjerne indeholder i gennemsnit 23 milliarder hjerneceller, mens kvindehjerner i gennemsnit kun indeholder 19 milliarder hjerneceller. Det er en forskel på 16 procent. Der er med garanti flere årsager til, at mænds hjerner er større end kvinders, vi ved bare ikke præcis hvilke, fortæller Bente Pakkenberg.

Men om det har noget at gøre med intelligens er mere tvivlsomt – Albert Einstein havde ifølge Videnskab.dk en meget lille hjerne, der kun vejede 1236.

Går du rundt med andre fordomme, der trænger til at blive prøvet af? Så klik igennem galleriet ovenover artiklen, hvor vi har samlet en række konklusioner på fordomme, som TV2 Zulu har fundet.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu