ANNONCE

Dine Lego-klodser kan være mange penge værd

24. marts 2018 10:40 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Er mit Lego penge værd? Det kan du finde ud af ved at klikke dig gennem galleriet.

Er mit Lego penge værd? Det korte svar er: Måske.

DBA Guide har en klar melding til folk, der har Lego liggende på loftet eller i kælderen: Det kan være penge værd.

Her kan du få mere at vide om, hvad, hvorfor og hvordan. Og måske ikke mindst: Hvor meget.

Der findes en del Lego-klodser, som er steget voldsomt i værdi, siden du købte dem, og i denne artikel guider Lego-entusiasten Henrik Ludvigsen dig til de syv typer Lego-klodser, du lige nu kan forvente at få en god sjat penge for.

Dem kan du se i galleriet over artiklen.

Det skal være virkelig gammelt, en særudgave eller meget svært at få fat på. Det er måske fordomme som disse, du har, når du tænker på Legoklodser, der er mange penge værd.

Men tro om igen. Ifølge Henrik Ludvigsen, der er Lego-ekspert, kan du meget vel have værdifuldt Lego liggende på børneværelset eller i kælderen.

Er mit Lego penge værd?

Sammen med Henrik Ludvigsen giver DBA Guide dig fem tips til, hvordan du tjekker om dit Lego er penge værd.

Lego-eksperten har flere tons Lego derhjemme, og så er han nærmest kendt. Han figurerer i Guinness Rekordbog, fordi han har verdens længste togbane – den er hele 4.000 meter og 24 centimeter lang.

Flere dele, større værdi

Jo flere dele, dit Lego-sæt består af, desto færre sæt bliver der produceret, og derved stiger efterspørgslen. Sættet skal bestå af minimum 2.000 klodser, før det hører til gruppen af Lego, der betegnes som store sæt.

Hvor er det købt?

Hvis dit Lego er købt i Super Brugsen, Fætter BR, Toy”R”Us eller Magasin, skal du ikke forvente, at du ligger inde med en guldgrube. De store sæt bliver for det meste kun solgt i Legos egne butikker eller på Legos hjemmeside.

Tjek serienummeret

Hvis du er i tvivl om, hvor dit Lego er købt, så tjek sætnummeret. Starter det med 10.000 indikerer det, at det er et sæt, der kun er blevet solgt hos Lego selv, hvilket øger dine chancer for, at det er penge værd. Sæt, der starter med tre cifre, kan også være mange penge værd.

Klodser med fejl

De fleste legoklodser er helfarvet. Men engang i mellem slipper en enkelt klods igennem samlebåndet mixet i to eller flere forskellige farver. Og fejlstøbninger kan være interessante for samlere.

Original indpakning

Som du sikkert selv kan gætte dig til, har dine Legoklodsers stand også stor betydning for prisen. Det allerbedste er, hvis man har et Lego-sæt fra gamle dage, som er fuldstændig uåbnet, og hvor kassen heller ikke er afbleget.

Også vinylplader kan være penge værd

Når du nu alligevel er i gang med at se gemmerne igennem efter klodser, kan du ved samme lejlighed tage et kig på dine gamle vinylplader.

Her kan der nemlig også gemme sig skatte. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Fakta

Lego-annoncer på DBA i 2017

  • Region Hovedstaden: 77.953
  • Region Midtjylland: 40.890
  • Region Nordjylland: 15.637
  • Region Sjælland: 37.704
  • Region Syddanmark: 36.147

Kilde: DBA Guide.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu