Erhvervslivet opfordres til at investere sig ud af krisen

30. januar 2013 04:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Erhvervslivet opfordres til at investere sig ud af krisen
Billede mangler

Fagbevægelsen opfordrer dansk erhvervsliv til at investere nogle af sine mange milliarder til at skabe vækst. Det sker forud for regeringens forslag til en pakke, der skal forbedre den danske konkurrenceevne, skriver Information.

 

– Virksomhederne bør sikre, at deres produktionsapparat er helt up to date, hvad angår den teknologiske udvikling. Det kræver investeringer, som kan sikre konkurrenceevnen, øge produktiviteten og skabe arbejdspladser. Det mangler jeg at se fra erhvervslivet, siger Harald Børsting, formand for LO, til Information.

Økonomiprofessor ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen vurderer, at virksomhederne holder igen med investeringerne på grund af »dystre forventninger til fremtiden«.

– Derfor er det også meget vanskeligt at gøre noget ved politisk, fordi det til syvende og sidst handler om manglende tro på fremtiden og et forestående opsving blandt virksomhedsejerne, siger han til Information.

Cheføkonom i Dansk Industri Klaus Rasmussen forklarer til avisen, at den økonomiske krise betyder, at banker og investorer kræver bedre konsolidering, og samtidig har krisen betydet, at det er sværere at finde noget fornuftigt at investere i, når der er så stor ledig kapacitet i virksomhederne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu