Erhvervslivet: Snup ti timer ved kassen

28. februar 2012 16:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Erhvervslivet: Snup ti timer ved kassen
Billede mangler

Arbejdsmarkedet er rummeligt nok til fleksjobbere og førtidspensionister, der kun kan arbejde få timer om ugen.
Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).
Hun havde i går samtale med en række erhvervsledere, og de er klar til at udvise social ansvarlighed.
“Det her vil stille meget meget store krav til erhvervslivet og arbejdsmarkedet parter, så der bliver plads til dem, der står udenfor. De erhvervsledere, jeg talte med, tror på det og vil gerne,” sagde Mette Frederiksen på dagens pressemøde, hvor regeringen reform af fleksjob og førtidsreform blev præsenteret.
Mette Frederiksen nævnte Grundfos som et eksempel på en virksomhed, der allerede har et såkaldt fleksjob-værksted.
“Det er oplagt at lave særlige stillinger, hvor folk arbejder i få timer. På den måde kan man langsomt genvinde mere og mere arbejdsevne,” sagde Mette Frederiksen og understregede, at hun aldrig har mødt et menneske, der er blevet lykkeligere af at få førtidspension.
I Dansk Erhverv vil man gerne tage ansvar for, at flere skrøbelige danskere kan få fodfæste på jobmarkedet.
“Vi kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden, og virksomhederne har allerede erfaringer med at ansætte personer med nedsat arbejdsevne. Ifølge Det Nationale Forskningscenter For Velfærd (SFI) har omkring en tredjedel af alle danske virksomheder ansat folk med nedsat arbejdsevne,” siger arbejdsmarkedschef Ole Steen Olsen.
Han ser masser af jobmuligheder til fleksjobbere og førtidspensionister, der kun kan klare få ugentlige arbejdstimer.
“Det kan f.eks. være som afløser i et supermarked, hvor man kan passe kassen i fem eller ti timer om ugen. Der kan også være kontorarbejde. Det kommer helt an på, hvilken arbejdsfunktion, vi taler om,” siger Ole Steen Olsen og understreger, at den fremlagde førtidspensionsreform skaber et godt grundlag til at få flere i arbejde.
“Hvis kommuner og jobcentre sikrer en god virksomhedskontakt vil mange få et fodfæste på arbejdsmarkedet. Derfor kan beskæftigelsesministeren med sindsro skrinlægge planerne om at indføre sociale klausuler i forbindelse med offentlige udbud,” siger Ole Steen Olsen.
Enhedslisten tvivler derimod på, at erhvervslivet bare vil lade skånejob falde ned fra himlen.
Det skyldes, at regeringens reformudspil ikke indeholder ét eneste initiativ for at øge rummeligheden på arbejdsmarkedet, påpeger partiets socialordfører Finn Sørensen.
“Jeg forventer, at regeringen vil komme med konkrete svar på hvordan udsatte mennesker skal få bedre plads på arbejdsmarkedet. Det er ikke nok med fine hensigtserklæringer. Der skal stilles konkrete krav til de private og offentlige arbejdsgivere,” siger han.
Reformen skal ifølge regeringen øge arbejdsudbuddet med 12.500 personer på lang sigt, skriver regeringen i udspillet ‘En del af fællesskabet’. Af dem vil de 7.700 personer være kommet i almindeligt arbejde, mens resten vil være i støttet beskæftigelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu