Erhvervslivets ros stiller Thorning i paradoksal situation

19. marts 2013 12:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Erhvervslivets ros stiller Thorning i paradoksal situation
Billede mangler

Det er ikke så godt, at det ikke er skidt for noget.

 

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan ikke kun glæde sig over, at 43 procent at toplederne i dansk erhvervsliv stempler regeringens indsats for at forbedre konkurrenceevnen som bedre end indsatsen fra den forrige regering. Det mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Hun kommer til at stå i en paradoksal situation. På den ene side er der ingen tvivl om, at det her er et enormt skulderklap til regeringen, der med rank ryg kan gå ud og sige, at de rent faktisk gør det rigtige, og at det bliver anerkendt af dansk erhvervsliv,« siger Thomas Larsen og fortsætter:

»Problemet er, at de ikke er i stand til at overbevise deres egne vælgere om, at det er den rigtige kurs. Vi ser i øjeblikket et historisk vælgerskred væk fra Socialdemokratiet og SF. Derfor er der det her misforhold mellem, at hun bliver rost af erhvervslederne, men i den grad kritiseret af sine egne.«

Thomas Larsen begrunder blandt andet roserne fra erhvervslivet til den socialdemokratisk ledet regering med, at mange topledere frygtede, at en rød regering også ville føre rød politik.

»Der har de altså kunnet se, at linjen er helt anderledes. De anerkender, at regeringen med Thorning, Corydon og Vestager i spidsen rent faktisk har gennemført nogle svære reformer. De er meget begejstret for vækstplanen, der jo indeholder lettelser af selskabsskatten,« siger Berlingskes politiske kommentator.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu