Erhvervsorganisation roser regeringens SU-reform

19. februar 2013 15:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Erhvervsorganisation roser regeringens SU-reform
Billede mangler

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) får ros fra erhvervslivet, efter han tirsdag eftermiddag har præsenteret regeringens udspil til en SU-reform, der gennem en række tiltag skal finde to milliarder kroner til statskassen.

 

»Vi er meget tilfredse med, at regeringen tør tage et opgør med SUen, som intet andet sted i verden er så generøs som i Danmark. I Dansk Erhverv var vi gerne gået endnu længere, men vi kipper med flaget, for regeringen har taget et stort skridt i den rigtige retning,« forklarer uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv, Jannik Schack Linnemann, i en skriftlig kommentar til udspillet.

Ifølge den uddannelsespolitiske chef er der flere positive tiltag ved den reform, som Morten Østergaard har lagt frem. Regeringen vil for eksempel fremover lade SUen stige med samme tempo som de øvrige overførselsindkomster, og det vækker glæde hos Dansk Erhverv.

»Vi er særdeles tilfredse med, at regeringen frem mod 2023 lader SUen følge satsreguleringen af de andre overførsler. Det er dog stadig uklart, hvad der skal ske efter 2023,« siger Jannik Schack Linnemann.

I udspillet fra regeringen, der består af i alt otte punkter, er der også gjort plads til et opgør med de hjemmeboendes SU. SUen til hjemmeboende studerende skæres således, og den gøres samtidig afhængig af forældrenes indkomst.

Det betyder, at studerende med vellønnede forældre kan se frem til mindre i SU, hvis de fortsat bor hjemme, ligesom det generelle grundbeløb sænkes.

»Også dette forslag fortjener ros. Vi mener dog sagtens, at man kunne være gået skridtet videre og have afskaffet SUen til hjemmeboende i almindelighed,« siger Jannik Schack Linnemann.

Der er altså generelt ros at hente fra erhvervslivet, når det kommer reformen. Dog havde Dansk Erhverv gerne set, at regeringen var gået endnu »hårdere« til værks, når det gælder det sjette SU-år.

»Vi havde gerne set, at man helt havde fjernet fjumreåret, for det er vitterligt svært at forstå, at studerende skal have mere SU, end deres uddannelse er normeret til, med mindre man har afbrudt sin uddannelse på grund af sygdom, graviditet eller lignende,« forklarer Jannik Schack Linnemann.

I sit udspil har regeringen lagt på til, at de studerende kan miste retten til SU, hvis de påbegynder deres videregående uddannelse mere end to år efter den adgangsgivende eksamen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu