Erik forsvandt på mystisk vis: -Vi kommer ikke til at lægge sagen ned

17. oktober 2018 12:31 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

For godt et halvt år siden forsvandt 73-årige Erik fra sin ejendom i Vebbestrup i Himmerland, da den nedbrændte. Siden har ingen kunnet finde ham.

Erik Madsen fra Vebbestrup er et af de mysterier, der bare ikke vil løse sig. Den 73-årige mand er i nu over et halvt år sporløst forsvundet efter, at hans hjem blev fuldkommen ødelagt i en voldsom brand i marts. Nu oplyser Nordjyllands Politi, at alle muligheder for nuværende er udtømt – Erik er stadig væk.

Den nedbrændte tomt er blevet gennemgået tre gange og af både politi, politihunde og sågar arkæologer. Asken er blevet gennemsøgt med soldning. Soldning er et begreb kendt fra arkæologien, hvor man adskiller materialer ved rensning med vand. Alt sammen for med sikkerhed nu i oktober at kunne afvise, at Erik Madsen er brændt inde. Det siger politikommisær Henrik Staal til Newsbreak.dk.

– Vi kommer ikke til at lægge sagen ned, så længe han ikke er fundet, men for nu er vi der, hvor der ikke er så meget at komme efter, siger han.

Alt gennemtrawlet

Den oprindelige teori lød som nævnt, at Erik Madsen var brændt inde. Den idé blev understøttet af, at politiet hurtigt kunne konstatere, at mandens bil stod parkeret på gårdspladsen. Det er nu – med Henrik Staals ord – 100 procent sikkert, at han ikke har været i huset, da branden udbrød.

Huset ligger i nærheden af en masse små søer og skovområdet, og politiet fokuserede tilbage i marts en stor del af sin humanitære efterforskning omkring disse. Henrik Staal fortæller i dag, at alt inden for den tænkelige afstand, en 73-årig ellers rask og rørig mand kunne vandre, er blevet afdækket – endda to gange.

– Nu er vi nødt til at have nye oplysninger i den mystiske sag, før vi kan komme videre, siger politikommisæren.

Efterlysningen

Branden, som Newsbreak.dk har omtalt i månedsvis, brød ud torsdag den 8. marts i en ejendom tilhørende Erik Madsen på Kraghøjvej ved Vebbestrup nord for Hobro. Efter, at politiet havde været til stede og ledt efter manden, blev han meldt savnet fredag.

Ganske mystisk var det dog, at der ingen henvendelser kom på manden. Lørdag fortalte politiet til Newsbreak, at der ikke var kommet en eneste. Ikke en gang irrelevante henvendelser angående Erik Madsen. Efter aftale med familien har han aldrig været efterlyst med billede.

Både hunde, mennesker og luftbåren maskinel har været i brug – alt sammen uden at finde Erik Verner Bækgaard Madsen.

Hvad peger hvor hen

I juni kunne Newsbreak efter lang tid endelig på svar på, hvad politiet mente, var årsagen til branden. Hele tiden er sagen blevet efterforsket vidt og bredt. Der har været stor fokus på at afklare, om branden var påsat, og Erik udsat for en forbrydelse. Det første er afklaret – det sidste er ikke.

Lidt nyt er der dog. Brandårsagen har længe været en teori, og politiet har ikke villet fortælle, hvad det var. Nu oplyser politiet dog til Newsbreak, at der er mistanke rettet mod en tændt gryde på et komfur, hvor der har været en kortslutning“, kunne vi skrive i en artikel fra juni.

Af og til kommer der lidt nyt om sagen, men intet har altså været af afgørende karakter.

– Der er masser af hypoteser, men vi har ingen konkrete og understøttede teorier. Så hvis nogen ved noget, der kan hjælpe os med at knække sagen, må de meget gerne kontakte os, siger Henrik Staal. Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu