ANNONCE

Erik frygter indbrudsbølge: To forsøg på en uge

30. marts 2020 20:45 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Når alle er hjemme, kan indbrudstyvene ikke røve eller stjæle fra private hjem. En guldsmed i Randers har oplevet to indbrudsforsøg på en uge.

Erik frygter indbrudsbølge: To forsøg på en uge
Det andet indbrudsforsøg hos guldsmeden gav et ordentligt hul i ruden, men ikke stort nok til at tyvene kunne komme ind. Foto: Tv2 Østjylland

Det er sværere at være indbrudstyv i private hjem, når vi alle sammen hele tiden er hjemme. Men betyder dét, at indbrudstyvene nu i stedet søger mod små forretninger, der er lukkede på grund af COVID-19?

Artiklen fortsætter under videoen

I Randers har guldsmed Erik Sørensen ved Houmedens Guld, sølv og Ure i hvert fald haft hele to indbrudsforsøg den seneste uge.

– Det har været noget kanonslag-agtigt, de har brugt, for man kan se, der er papirstumper og sådan noget, de har spændt fast, fortæller Erik Sørensen, da Tv2 Østjylland taler med ham.

Flere forsøg

Natten til torsdag forsøgte tyve at sprænge hul i den sikrede rude ind til Houmedens Guld, Sølv og Ure i Randers. Det lykkedes dem ikke at få hul igennem guldsmedens særlige sikringsrude.

Men natten til søndag var tyveknægtene igen på spil. Denne gang med kraftigere sprængstof, der gav så voldsomt et brag, at det vækkede naboerne.

– Der lød et brag så jeg tænkte, at nu var tredje verdenskrig var brudt ud. Det var et kæmpe brag, men der var kun det ene, så jeg gik tilbage i seng igen, fortæller Arne Nielsen, der bor nær guldsmedeforretningen.

Hul ikke stor nok

Det store brag gav et hul i ruden, men ikke ét, der var stort nok til at komme ind af, og tyvene havde derfor ikke held med at stjæle noget.

– Det trøster mig jo ikke, for jeg har stadig fået en udgift her på 15.000 kroner til en ny rude, lyder det fra en ærgerlig guldsmed.

Erik Sørensen frygter, at de to indbrudsforsøg er starten på en række af tyverier mod små butikker.

– Når jeg kigger på min rude, så kan jeg jo se at det ikke er professionelle tyve, der har været i gang. Det er amatører, der har været i gang her.

Det er dem, der normalt stjæler fra private boliger og nu er alle hjemme, så der er ikke noget at komme efter der mere, siger han.

– Så er der kun os tilbage.

Erik har en opfordring

Derfor er Erik Sørensens opfordring til andre små butiksejere da også klar:

– Tøm jeres butikker og gem det væk, så I ikke frister en svag sjæl, siger han.

Ifølge Østjyllands Politi er der ikke sket en stigning i antallet af indbrud i virksomheder under COVID-19 lukningen.

– Den generelle tendens er, at der er sket en opbremsning i forhold til indbrud. Der er stadigvæk indbrud i private hjem og virksomheder, men antalsmæssigt ser vi en opbremsning, siger politiinspektør Martin Løye.

Citathistorie: Tv2 Østjylland

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu