Under al kritik, DBU

5. februar 2013 17:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Under al kritik, DBU
Billede mangler

Den tidligere Superliga-træner Erik Rasmussen er forundret over, at Michael Madsens navn kædes sammen med matchfixing.

 

Da Kristoffer Wichmann mandag blev idømt seks måneders karantæne for at have spillet på sit eget hold, FC Vestsjælland, trak DBUs kendelse spor til Michael Madsen.

Madsen er cheftræner for Danmarksserieklubben Greve, hvor Erik Rasmussen er elitechef.

– Det er under al kritik, synes jeg. De har ikke beviser til at dømme ham, men alligevel får han trukket sit navn gennem sølet, og det er helt forkert i mine øjne, siger Erik Rasmussen.

I DBUs kendelse nævnes Michael Madsens involvering i én af de betændte kampe; nemlig pokalkampen mellem Hvidovre og Vanløse i august 2011, som Vanløse tabte 5-0. Michael Madsen var dengang cheftræner for Vanløse.

DBU skriver, at Michael Madsen informerede Danske Spils oddssættere, der ringede for at få oplysninger om trupsammensætningen til kampen, at han forventede at stille i stærkeste opstilling.

– I kampreferatet på Vanløse IF’s egen hjemmeside blev holdopstillingen fra pokalkampen mod Hvidovre IF efterfølgende benævnt et ’B-hold’, skriver DBU.

Madsen stemples

Det var i første omgang heftig aktivitet hos Danske Spil på Hvidovre-sejr, der alarmerede først Danske Spil, som kontaktede DBU i sagen, der nu er endt med et halvt års karantæne til Kristoffer Wichmann.

– Det er vanvittigt, at man på den måde stempler en mand (Michael Madsen, red.), som man ikke har kunnet bevise har gjort noget forkert, siger Erik Rasmussen.

Michael Madsen afviser at have haft noget med matchfixing at gøre og vil hurtigst muligt lægge sagen bag sig.

– Jeg er blevet pure frikendt for noget, jeg overhovedet ikke har været involveret i. Og jeg tager dybt afstand fra alt, hvad der hedder matchfixing, siger han til BT.

Advokat indenfor sportsret, Jens Bertel Rasmussen, mener ikke, at DBU har gjort noget galt i at nævne Michael Madsen i kendelsen.

– I mine øjne vil det være normalt, at man nævner de personer, der har været involveret i hele hændelsesforløbet.

Man har ikke fundet nok beviser mod ham, men jeg mener ikke, man kan kritisere, at DBU nævner ham ved navn, siger Jens Bertel Rasmussen, der er tidligere formand for DBUs disciplinærudvalg.

Fjerde sag i Danmark

Sagen, der endte med karantæne til FC Vestsjælland-spilleren Wichmann, er den fjerde sag om matchfixing i Danmark.

Højst profileret var Kim Aabechs sag i 2011. Lyngby-profilen spillede imod sit eget hold, da de tabte 0-3 til FC København i en kamp, hvori Kim Aabech blev skiftet ind.

Kristoffer Wichmann spillede i modsætning til Aabech på sejr til eget hold.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu