Esbjerg Kommune: Fejl i 77 sager ud af 100

27. oktober 2012 11:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Esbjerg Kommune: Fejl i 77 sager ud af 100
Billede mangler

Ankestyrelsen finder fejl i 77 sager ud af 100 i sager om udsatte børn og unge – dybt beklageligt, siger borgmester Johnny Søtrup (V).
 
En netop udsendt rapport fra Ankestyrelsen slår fast, at 33 sager ud af 100 af de mest komplekse sager med udsatte børn og unge indeholder stærkt kritiske forhold og 44 sager vurderes som kritiske.
 
– Det er dybt beklageligt. Rapporten viser med al tydelighed, at sagsbehandlingen i mange tilfælde har været for dårlig og for langsom. Det kan vi på ingen måde acceptere. Jeg er ked af, at der er børn, der ikke har fået den hjælp, de skulle have haft, men vi gør nu alt, hvad vi kan for at få rettet op på vores sagsbehandling, siger Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup (V).
 
Esbjerg Kommune har derfor i tæt samarbejde med en Task Force under Socialministeriet udarbejdet en række nye initiativer for vores ledere og rådgivere, som skal være med til at sikre kvaliteten i sagsbehandlingen.
 
– Så der tages hånd om de udsatte børn og unge, siger Johnny Søtrup.
 
Med afsæt i Task Force Gruppens anbefalinger og kontrolskema vil alle de 77 sager, som rapporten kendetegner som kritiske, nu gennemgås detaljeret igen.
 
Ligeledes vil kommunen med bistand fra et konsulentfirma screene for øvrige komplekse sager blandt de resterende cirka 1700 for at finde ud af, om der er flere fejl, der skal rettes.
 Alvorligt
Direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune, Jørn Henriksen, tager resultatet af Ankestyrelsens undersøgelse alvorligt.
 
– Vi har en helt åbenlys opgave i at forbedre kvaliteten af sagsbehandlingen. Systematik og gennemsigtighed bliver nøgleord i det kommende arbejde. Vi skal sikre bedre ledelsesinformation og gennem en bedre kontrol i alle lag af sagsbehandlingen skabe en ensartet kvalitet. Vi kan på ingen måde være tilfredse med så høj en fejlprocent, og vi er derfor i fuld gang med at rette op på fejlene. Vi kan desværre ikke rette tidligere fejl, men er der noget, vi kan rette op på i forhold til enkelte børn eller unge, gør vi det, siger Jørn Henriksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu