ANNONCE

Et år efter er Ibens død stadig et mysterie

9. december 2020 10:08 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

9. december 2019 blev 38-årige Iben Salling Syrik fundet død i et spabad. Siden er politiet ikke kommet meget nærmere en opklaring.

Et år efter er Ibens død stadig et mysterie
Iben Salling Syrik blev fundet død ved familiens sommerhus uden for Give. Foto: Jørgen Rosengren/Newsbreak.dk

Et år efter hendes død er det stadig et mysterie, hvorfor – og hvordan – 38-årige Iben Salling Syrik kom af dage.

Den 38-årige kvinde blev 9. december 2019 fundet død i et udendørs spabad ved familiens sommerhus på Skovbrynet i området Vesterlund ved Give. Hun blev fundet af et familiemedlem.

Siden da har Sydøstjyllands Politi efterforsket sagen intenst, men mangler stadig svar på flere afgørende spørgsmål i sagen om Ibens død, der betragtes som et drab:

–  Det er vores forhåbning med denne pressemeddelelse, at der med et fornyet fokus på sagen kommer nye vidner frem, der kommer i tanke om noget, de endnu ikke har fået delt med politiet. Vi sorterer i henvendelserne, så sidder man med en oplysning, som man er usikker på relevansen af, så ring alligevel 114, så skal vi nok afgøre det, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse i anledning af årsdagen for Ibens død.

Tusindvis af rapporter

Et stort antal personer er afhørt, liget er obduceret, flere end 2400 rapporter er skrevet, og området omkring sommerhuset er finkæmmet flere gange af teknikere, hunde og retsmedicinere. Der har endda været dykkere og mandskab fra Forsvaret inde over.

Alligevel er det end ikke lykkes at afklare, hvad Iben Salling Syrik døde af, endsige hvem der stod bag.

Der har dog været en anholdt i sagen. Vedkommende blev anholdt kort efter Ibens død, men blev kort efter løsladt igen.

Hvem – om nogen – der for nuværende er mistænkt, ønsker politiet ikke at svare på:

– I en så alvorlig sag som denne vil der altid være oplysninger, der ikke kan deles med offentligheden. Sådan må det være, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Han vil helst undgå, at spille politiets kort ud over for en eventuel gerningsmand, siger han:

– For får vi fortalt for meget, så kan det gå ud over en eventuel kommende retssag. Vi kan også komme til at give en gerningsmand nogle fordele, hvis vedkommende ved alt, vi ved, og så har vi selvfølgelig også et hensyn at tage over for de involverede i sagen, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Familien ikke i tvivl

I januar indrykkede Ibens familie en dødsannonce i Vejle Amts Folkeblad.

“Iben Salling Syrik er ufrivilligt blevet frarøvet livet”, stod der blandt andet i annoncen.

Den ordlyd er ikke til at tage fejl af. Hvilket familien da også bekræfter over for Vejle Amts Folkeblad. Familien fortalte videre, at annoncen er indrykket efter aftale med politiet, der dog ikke ville kommentere på selve dødsannoncen.

– Jeg kan kan kun fortælle, at vi er langt fra at være færdige med sagen. Vi har stadig en del efterforskning foran os, sagde Carsten Thostrup, vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, da til Vejle Amts Folkeblad.

Boede i sommerhuset

Iben Salling Syrik var fraskilt og boede i familiens sommerhus i Vesterlund ved Give med sin femårige søn. Samme sted, som hun blev fundet død.

Hun var desuden ejer af en sort personbil, stationcar af mærket BMW, med registreringsnummer CK30844. Bilen holdt i indkørslen til fritidshuset, hvor afdøde blev fundet den 9. december 2019.

Hun arbejdede med heste, som hun blandt andet købte og solgte.

Politiet kan kontaktes på telefon 114, hvis man har nogen som helst oplysninger i sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu