ANNONCE

Et-årig dreng død: Frygter det er drikkevandet

7. juni 2019 13:04 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En et-årig er død og 18 personer er indlagt. Det frygtes, at det kan have tilknytning til en varsel om smittefarligt drikkevand.

Flere personer i Askøy kommune i Hordaland i Norge har meldt om mavesmerter, diarre og feber. Kommunen mener, at det kan have tilknytning til drikkevandet fra Kleppe vandværk.

Det er faktisk så alvorligt, at en et-årig dreng onsdag døde, mens 18 personer er indlagt på hospitalet. Det skriver VG.

Dødsårsag

Onsdag døde en et-årig dreng, og det undersøges nu, om det har en sammenhæng med varslen om smittefarligt drikkevand fra Kleppe vandværk.

– Vi vil undersøge om dødsfaldet har noget med det smittefarlige vand at gøre. Vi må være åbne for, at der kan være en sammenhæng, men lige nu kan vi ikke sige, om det er sådan, siger Thomas Hetland, der er læge med speciale i overførbare sygdomme, til VG.

Flere børn

Torsdag aften meldte Askhøy kommune ud, at der var mistanke om smittefarligt drikkevand i kommunen. Efterfølgende har kommunen registreret, at flere personer er blevet ramt af mavesmerter, diarre og feber, som har en tilknytning til Kleppe vandværk.

Haukeland Universitetssygehus oplyser til VG, at der er 18 personer indlagt i forbindelse med det smittefarlige drikkevand. Otte af dem er børn. De indlagte skulle eftersigende ikke være i kritisk tilstand, men de ligger alle til observation på hospitalet.

Hospitalet meddeler, at der løbende er et stigende antal, der skal tjekkes yderligere i forbindelse med det smittefarlige drikkevand.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu