Et års fængsel til »Il Cavaliere«

7. marts 2013 17:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Et års fængsel til »Il Cavaliere«
Billede mangler

ITALIEN: Den tidligere premierminister og kontroversielle mediemogul, Silvio Berlusconi, blev torsdag idømt et års fængsel af en domstol i Milano for at have offentliggjort fortrolige oplysninger fra en politiaflytning. Aflytningerne havde forbindelse til en bankskandale i 2006 og blev offentliggjort i et af hans medier.

 

Ifølge Reuters nægter Berlusconi sig skyldig, og han behøver da heller ikke bekymre sig om, hvorvidt han nu ryger direkte i fængsel. Dommen kan nemlig appelleres, og Berlusconi, der klarede sig overraskende godt ved det nylige parlamentsvalg, kan fortsætte bestræbelserne på igen at blive premierminister i Italien.

»Jeg er ikke overrasket i betragtning af, at det er Milano, og at det drejer sig om Berlusconi,« vrissede hans forsvarer, Piero Longo, ifølge Reuters efter dommen. Dommerne i Milano har i løbet af årene haft fat i Silvio Berlusconi i utallige retssager.

Lidt mere medvind havde den 76-årige politiker, der også bærer tilnavnet »Il Cavaliere«, i den italienske højesteret, hvor han i det forløbne døgn fik afsluttet en anden af sine talrige sager.

Her stadfæstede retten en frifindelse for skattesnyd for godt 75 millioner kroner i en sag om filmrettigheder i Berlusconis medieimperium Mediatrade.

Silvio Berlusconi er dog kun halvvejs gennem de sager, han har fået med i bagagen i de senere år.

I den mest omtalte retssag falder der dom 18 marts. Her står han anklaget for at have dyrket sex med en dengang 17-årig danserinde, Karima El Mahroug, med kunstnernavnet »Ruby Hjerteknuser«. Det skal have fundet sted i forbindelse med hans berømte »bunga-bunga«-fester.

Også her erklærer »Il Cavaliere« sig uskyldig.

Men når den sag er færdig, er det stadig ikke slut for Berlusconi.

Ifølge Reuters har han endnu en dom til gode i en sag, der handler om TV-rettigheder i hans medieimperium. Den sag afgøres 23. marts.

Om Berlusconi får indfriet sin ambition om atter at sætte sig i premierministerstolen er dog tvivlsomt i denne omgang.

Situationen efter parlamentsvalget er fastlåst, og den formelle vinder, venstrefløjens Pier Luigi Bersani, udelukker en »stor koalition« med Berlusconi.

Valgets anden store vinder, TV-komikeren Beppe Grillo og hans Femstjernebevægelse, vil heller ikke vide af »Il Cavaliere«, som han har kaldt en »psyko-dværg«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu