ANNONCE

Et brag af et fyrværkerisalg

30. december 2020 19:56 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Nytåret bliver skudt ind med et brag at dømme ud fra årets salg

En vis fyrværkeripanik har måske bredt sig i befolkningen i år. Meldingerne går i hvert fald på, at salget især før jul er højere end sidste år.

Et af de steder er hos Salling Group, der primært sælger fyrværkeri i Bilka og Føtex:

-Før jul har vi solgt mere, end vi plejer. Dem, som er glade for fyrværkeri, har nok være bange for, at det ville blive ramt af restriktioner og har købt det tidligere for at være sikre på at få det, siger kommunikationschef Kasper Reggelsen til Newsbreak,dk.

Salget eksploderede

Samme boom i salget oplever Krudtkongen.dk, der er fyrværkeriimportør med et net af selvstændige forhandlere, der er vokset sig op til 100 i hele landet.

-Det eksploderede før jul. Da lå vi 30 procent foran sidste år. Så gik det lidt i stå den 27., men nu vurderer jeg, det går amok hos os. For mange butikker er lukkede, og mange sælger det slet ikke i år, siger Krudtkongens direktør, Bo Engbjerg.

Newsbreak.dk besøgte en af hans forhandlere, Christian Jensen på Bollervej lidt uden for Horsens. Her var der lettelse at spore over det gode salg.

-Før jul nåede vi op på samme salg som hele december sidste år. Vi skruede op for markedsføringen, for ligesom kunderne var vi bange for, at regeringen lukkede salget ned. Sådan gik det heldigvis ikke, siger Christian Jensen.

Det fortsætter

En sidegevinst er, at der nu er et mere konstant flow at kunder modsat normalt den 30., hvor kunderne står på nakken af hinanden.

-Vi må være 18 herinde ad gangen, og det har vi ikke haft problemer med at overholde, forklarer Christian Jensen.

Nu kunne man tro, at salget bare er blevet flyttet til tidligere. Men det er ikke tilfældet.

-De seneste dage har vi holdt samme niveau som sidste år, så det vil sige et ret højt salg, siger Kasper Reggelsen fra Salling Group.

Mens Newsbreak.dk er på besøg hos Krudtkongen ved Horsens, er der da også konstant kunder i butikken; der bliver langet store partier fyrværkeri over disken, og vi hører, at en række varenumre er ved at være udsolgt.

-Vi kan godt mærke, at for eksempel mange idrætsforeninger ikke sælger fyrværkeri år og heller ikke Stark, som er ret stor her. Så vi er en af de få i området, siger Christian Jensen.

Voldsomt provokeret

En person, der til gengæld godt kan får armene ned over årets fyrværkerisalg, er Thansens administrerende direktør, Bent Jensen. Det er som sådan ikke salget, han er mest utilfreds, men myndighedernes beslutning om, at kæder som hans kun må sælge via såkaldt click og collect. Det vil sige, at man kun kan købe det, man præcis har bestilt på forhånd.

-Det føler jeg mig voldsom provokeret over. En ting er, at butikkerne er lukkede, men vi har telte og udsalgsteder på pløjemarkeder og dyrkskuepladser, men vi må altså KUN sælge via click and collect. Det gør jo, at vi ligger langt under sidste års niveau, siger en mildest talt frustreret Bent Jensen.

Hans hovedrysten over myndighederne er ikke til at tage fejl af, til gengæld er han postivt overrasket over årets salg.

-Altså i forhold til hvad vi kunne forvente, så er vi glade for opbakningen og salget, siger Bent Jensen.

Kæderne Harald Nyborg og Davidsen er ikke vendt tilbage på vores henvendelse. Jem og Fix har skruet voldsomt ned på salget og har kun begrænsede mængder fyrværkeri til salg via webshoppen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu