ANNONCE

Et dårligt hjerte: Når sportsfolk dør som fluer

9. april 2018 17:28 | Af: Jesper Werge, redaktion@newsbreak.dk

Søndag mistede en ung belgisk cykelrytter livet midt under forårsklassikeren Paris-Roubaix som følge af et hjertestop. Michael Goolaerts er desværre langt fra den første sportsmand, som det sker for.

En af årets helt store cykel-oplevelser er klassikeren Paris-Roubaix, der qua sine toppede brosten plejer at byde på masser af dramatik.

Og dramatik var der desværre også søndag den 8. april 2018, men det skyldtes i mindre grad selve cykelløbets sportslige afvikling, end det skyldtes et chokerende dødsfald.

Den bare 23 år gamle cykelrytter, Michael Goolaerts, var nemlig involveret i et styrt efter cirka 100 kilometer ud af løbets 257 kilometer.

Det skriver flere internationale medier – blandt andre BBC Sports.

Kørte ind i skrænt og faldt af cyklen

Styrtet skyldtes tilsyneladende, at Michael Goolaerts fik et hjertestop mens han sad i cykelsadlen – og det var derfor, han styrtede.

Som man kan se i Youtube-videoen på dette link, så kører rytteren med høj fart ligeud og ind i skrænt, mens resten af feltet følger vejen, som svinger mod højre.

Den unge sportsmand, der var med i klassikerløbet for første gang, var ikke ved bevidtshed.

Han fik straks lægehjælp, og efter få minutter blev han fløjet med lægehelikopter til sygehuset i Lille for at modtage yderligere behandling.

Cykelrytter er langt fra den eneste

Desværre stod Michael Goolaerts’ liv ikke til at redde – og klokken 22.40 søndag aften blev han erklæret død.

Den belgiske cykelrytter er langt fra den første sportsudøver på eliteplan, der afgår ved døden under udførelse af sin metiér, som følge af et hjertestop.

Sportsfolk dør som fluer – og i galleriet over denne artikel kan du se en række store stjerner, der ikke længere er i blandt os – primært på grund af et dårligt hjerte.

Der kan være tale om genfejl

Indtil for få år siden havde læger, forskere og andre eksperter svært ved at forstå, hvad årsagen til de relativt mange dødsfald var.

Et danske hold af forskere fandt i 2014 ud af, at der kan være tale om en genfejl i mange af tilfældene.

Hvert år dør op imod 500 danskere under 50 år som følge af et pludselig og uventet hjertestop.

Det skriver websitet Videnskab.dk.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu