ANNONCE

Et lille bip udløste bøderegn

6. marts 2020 18:04 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En lastbil gav udslag i politiets register, og det blev rigtig dyrt.

Et lille bip udløste bøderegn
Det kan blive dyrt ikke at have styr på sagerne. Arkivfoto: Scanpix

Det kan blive rigtig dyrt ikke at have styr på sagerne. Det kan blive lige så dyrt bevidst at omgå de gældende regler. Om det var det ene eller det andet, der foregik hos en tysk lastbil tilkoblet en dansk sættevogn er uvist. Dyrt blev det dog.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Tungvognscenter Syd og Tungvognscenter Nord holdt onsdag 4. marts i samarbejde en tungvognskontrol på Midtjyske motorvej ved Arnborg, og det var her, lastbilen blev taget ind.

Efter et hurtigt opslag i et af politiets registre, begyndte bøderne at rulle, skriver Tungvognscenter Nord i en pressemeddelelse udsendt gennem Nordjyllands Politi.

Systemet, som politiet bruger til at tjekke, om udenlandske lastbiler har betalt den lovpligtige vejbenyttelsesafgift, er lige blevet opgraderet, så det giver hurtigt svar. Således fik politiet vished om, at det i denne sag ikke var tilfældet.

Bøderegnen

Det fattede politiet naturligvis interesse for, og da der blev gravet lidt i det, viste det sig, at lastbilen havde kørt på de danske motorveje mindst 22 gange inden for 28 dage.

Uden betaling af vejbenyttelsesafgiften, vel at mærke. Det gav en umiddelbart bøde på 2500 kroner per dag. Altså 55.000 kroner i alt. Det var bare ikke alt.

Kontrollen viste nemlig også, at chaufføren var i gang med sin fjerde cabotagetur inden for syv dage – altså en ulovlig cabotagetur, der udløste en bøde på 35.000 kroner.

Vi er ikke engang færdige.

Fuld plade

Der manglede nemlig også nogle vigtige informationer på i alt fem fragtbreve. For eksempel oplysninger om fragtfører, underskrift for aflevering, angivelse af sted for overtagelse af gods og så videre.

“Chaufføren havde således overtrådt samtlige punkter, det er muligt at overtræde i forbindelse med udfyldelse af fragtbreve”, skriver politiet i pressemeddelelsen.

En bøde for et enkelt mangelfuldt fragtbrev kan maksimalt være 15.000 kroner, men til chaufførens held kan en samlet mangelfuld udfyldelse maksimalt beløbe sig til 35.000 kroner.

Derfor forventes den samlede bøde at løbe op i 125.000 kroner. Altså en slat.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu