ANNONCE

Et mareridt for pendlere er begyndt

30. marts 2020 08:11 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Med opbygningen af en ny station i Glumsø er togtrafikken på Sydbanen mellem Ringsted og Næstved stoppet i otte måneder.

Fra denne mandag og otte måneder frem kan pendlere, der plejer at benytte sig af Sydbanen mellem Ringsted og Næstved se frem til, at turen bliver noget anderledes.

Togdriften er nemlig nedlagt, da der skal bygges en ny station i Glumsø, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Rammer pendleres tålmodighed

Lørdag den 28. marts 2020 blev togtrafikken mellem Ringsted og Næstved indstillet. Det kommer i takt med et otte måneder langt byggeprojekt, der blandt andet inkluderer en helt ny station i Glumsø.

Arbejdet, der i sidste ende skal give en station med nye perroner med nye læskærme og en ny gangbro, er Banedanmark klar over, er en gene for særligt pendlerne.

– Ombygningen af Glumsø Station er ét af de mange projekter, der skal udføres, imens jernbanestrækningen mellem Ringsted og Næstved er spærret. Vi ved, at vi kommer til at trække store veksler på pendlernes tålmodighed, men med de forbedringer vi udfører, blandt andet her i Glumsø, håber vi, at borgerne vil blive godt tilfredse, når de otte måneder er overstået, siger projektdirektør Klaus S. Jørgensen fra Banedanmark.

Længere rejsetid

I alt sin enkelthed betyder det, at rejsen er blevet ændret en hel del for de passagerer, der ellers benyttede sig af togstrækningen mellem Ringsted og Næstved.

Ifølge TV 2 Øst skal rejsen på strækningen foregå i togbus, som er indsat til formålet.

Det har en stor betydning for den tid, som pendlere bruger på at komme frem og tilbage, for sammenlignet med toget er rejsen med togbusser 26 minutter længere.

Den samlede rejsetid mellem Næstved og Ringsted bliver under sporarbejdet mere end fordoblet fra 18 minutter til 44 minutter.

Sti til bløde trafikanter

Arbejdet ved Glumsø Station har været kendt i nogen tid, derfor har Banedanmark også rakt ud til borgere og brugere af stationen omkring bløde trafikanters færden ved stationen, når nu de eksisterende gangbroer skal fjernes, da der skal bygges en ny.

Resultatet kom efter et møde i januar.

– På et offentligt møde i januar gav borgerne udtryk for et ønske om, at deres børn kunne undgå en lang omvej ad en trafikeret vej for at krydse banen, mens vi arbejder. Det har vi lyttet til, og derfor anlægger vi en sti inde på stationsområdet, så gående og cyklister kan komme trygt på tværs over banen, fortæller Klaus S. Jørgensen.

Banedanmark har også informeret borgere, der bor i nærheden af byggepladsen om, at der vil være en del støj ved arbejdet, ligesom at den tunge trafik med også vil være øget.

Det forventes, at arbejdet er færdig – og at togene igen kan benytte strækningen – fra den 29. november 2020.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu