Et større antal avisansatte skulle henrettes

2. marts 2012 17:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Et større antal avisansatte skulle henrettes
Billede mangler

Fire svenske muslimer mente det alvorligt, da de satte sig ind i bilen og kørte fra Stockholm mod København den 29. december 2010.
Med sig havde de både skydevåben og ammunition, der efter statsadvokatens overbevisning skulle bruges mod ansatte i JP/Politikens hus på Rådhuspladsen.
“Vores opfattelse er, at de havde til hensigt at dræbe et større antal mennesker med skydevåben,” siger statsadvokat Gyritte Ulrich til Newspaq.
Selvom JP/Politikens Hus lader til at være de tiltaltes hovedmål, kan det ikke udelukkes, at også tilfældige civile danskere har været et mål for de formodede terroristerne.
“Efter de oplysninger vi har i sagen, så kunne det også være et andet sted,” siger hun til Newspaq, uden at hun dog vil komme nærmere ind på, hvor det skulle være.
Aktionen var af så en alvorlig grad, at de fire mænd er blevet tiltalt efter paragraffen om terror.
“Vi har tiltalt dem efter terrorparagraffen, der omhandler enten forsøg på manddrab, eller det at man besidder meget farlige våben med henblik på at skræmme en befolkning i meget alvorlig grad eller destabilisere et lands samfundsmæssige strukturer,” forklarer statsadvokaten.
Terrorparagraffen kan give op til fængsel på livstid. Retssagen starter til april og afsluttes efter planen i juni.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu