Et vigtigt skridt: Mary uddelte roser

5. februar 2019 16:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Kronprinsessen uddelte vigtig pris mandag.

Seks administrerende direktører kunne mandag aften tage imod Kræftens Bekæmpelses hæderspris 2019 overrakt af ingen ringere end Kronprinsesse Mary, der ligeledes holdt en tale ved det stort anlagte arrangement i Skuespilhuset i København, som samtidig var en markering af World Cancer Day.

Direktørerne for henholdsvis Aldi, Coop, Lidl, Rema 1000, Salling Group og Magasin står som øverste ansvarlige for den vigtige – set med kræftbekæmpelsens øjne – beslutning at gemme tobak i deres supermarkedskæder bag låger, så det ikke fremstår synligt.

Formålet er at få færre til at købe tobakken. Ude af øje, ude af sind.

– Dagligvarekæderne har valgt at tage ansvar og gå forrest i en fælles indsats for at skabe et samfund, hvor børn og unge ikke begynder at ryge. Hvert år dør næsten 13.600 mennesker i Danmark på grund af rygning, og de fleste af dem tændte den første cigaret, da de var unge. Supermarkedskæderne har valgt at sætte hensynet til børn og unge højere end risikoen for at miste kunder, siger Helen Bernt Andersen, formand i Kræftens Bekæmpelse, i en pressemeddelelse.

Prisen uddelt ni gange

Med mandagens prisuddeling er det niende gang, at Kræftens Bekæmpelse uddeler de 50.000 kroner. “Med prisen ønsker Kræftens Bekæmpelse at påskønne en person eller gruppe, som har gjort en særlig indsats inden for kræftområdet, herunder også forebyggelse af kræft”, lyder baggrunden.

I år har de seks prismodtagere valgt ikke selv at tage imod pengene. I stedet har de i fællesskab bedt Kræftens Bekæmpelse om at donere beløbet til et godt formål. Derfor er pengene i stedet gået til Middelfart Produktionsskole.

“Middelfart Produktionsskole har på et tidligt tidspunkt taget et aktivt valg og været en af de uddannelsesinstitutioner, der er gået forrest, når det handler om at forebygge rygning blandt unge. Skolen indførte blandt andet røgfri skoletid allerede i 2013”, lyder begrundelsen.

I 2019 er det i øvrigt syvende gang, kronprinsessen uddeler prisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu