ANNONCE

EU afviser at give Danmark milliardrabat

5. august 2012 15:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EU afviser at give Danmark milliardrabat
Billede mangler

Danmark skal have en rabat på én milliard kroner fra EU, hvis regeringens skatteaftale skal hænge sammen.
Men i et nyt svar fra EU-Kommissionen til Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet Morten Messerschmidt afviser kommissionen, at Danmark har udsigt til rabat på det årlige bidrag til EU.
– Det er virkeligt en bommert af rang, at Thorning ikke har formået at overbevise EU-Kommissionen i det halve år, hun var formand for EU, siger Morten Messerschmidt, der støtter ønsket om en EU-rabat.
Han peger på, at regeringens skatteaftale indeholder skattelettelser på syv milliarder kroner, hvoraf én milliard kroner skal finansieres ved rabat på det danske EU-bidrag.
Nu kan regeringen mangle en del af pengene til reformen, og dermed bryder regeringen det forsigtighedsprincip, man selv indførte i regeringsgrundlaget om, at regeringen ikke bruger penge, før finansieringen er på plads.
– Forsigtighedsprincippet er fuldstændig forsvundet som dug for solen, siger Morten Messerschmidt.
Han har blandt andet spurgt EU-Kommissionen, om man allerede har lovet Danmark milliard-rabatten, eller om man er villig til at se positivt på det danske ønske.
Men ifølge svaret er det lige nu kun Tyskland, Holland, Sverige og Storbritannien, der kan se frem til at skulle betale mindre for medlemskabet.
“På grundlag af udgiftsforslagene for 2014-2020 er det Kommissionens opfattelse, at Danmark ikke opfylder betingelserne for en korrektion”, skriver EU-Kommissionen i svaret.
– Det vidner om, at Thorning overhovedet ikke har nogen slagkraft i international sammenhæng, siger Morten Messerschmidt.
Spørgsmål: Men er sandheden ikke, at når Danmark har formandskabet, så kan Thorning faktisk ikke kæmpe for en rabat, fordi Danmark har pligt til at optræde neutralt?
– Det er rigtigt. Men man kunne have ændret på de parametre, som kommissionen regner ud fra. Den danske regering har fremlagt fyldig dokumentation for, at Danmark betaler for meget, siger Morten Messerschmidt.
Han mener, at regeringen på embedsmandsniveau burde have kæmpet hårdere for, at Danmark kom med i gruppen af lande, der lige som Sverige, på forhånd har udsigt til en rabat.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu