ANNONCE

EU: Danmark med i finansielt samarbejde

9. december 2011 13:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EU: Danmark med i finansielt samarbejde
Billede mangler

Tidligere i dag brød forhandlingerne om et stærkere samarbejde imellem EU-landene sammen.
Kort efter meddelte den franske præsident Nicolas Sarkozy, at de 17 eurolande nu vil gå solo for at knytte de økonomiske bånd tættere sammen. Men Danmark er åbenbart også med.
I en pressemeddelelse fra EU’s præsident Herman Van Rompuy og EU-kommissionens formand José Manuel Barroso bliver Danmark nævnt, som et af de lande, der vil tilslutte sig samarbejde med eurolandene.
“På længere sigt vil, de 17 eurolande og seks andre, Bulgarien, Danmark, Letland, Litauen, Polen og Rumænien indgå en mellemstatslig aftale. Dette finansielle samarbejde, som skal underskrives senest marts 2012, vil etablere nye, stærkere finansielle regler,” lyder det i meddelelsen på Det Europæiske Råds hjemmeside.
Ifølge Det Europæiske Råd har stats- og regeringscheferne i Bulgarien, Danmark, Letland, Litauen, Polen og Rumænien har tilkendegivet, at de har til hensigt at tilslutte sig processen.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har tidligere i dag sagt, at man ikke har besluttet sig endnu, da det først skal diskuteres i Folketinget.
Derimod har stats- og regeringscheferne i Den Tjekkiske Republik og Sverige valgt at høre deres parlamenter, inden de træffer en afgørelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu