EU-dom stopper ikke Morten Østergaard

22. februar 2013 15:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EU-dom stopper ikke Morten Østergaard
Billede mangler

En dom fra EU, der ifølge Politiken kan betyde, at de danske myndigheder fremover skal afsætte mere SU til studerende fra andre EU-lande, får ikke uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til at ryste på hånden forud for de politiske forhandlinger om en SU-reform.

 

»Jeg vil ikke bidrage til den lidt forvirrede debat, der har været på et usikkert grundlag,« siger han på dagen, hvor han tog hul på SU-forhandlingerne med forligspartiet Venstre.

Ifølge Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig (V), er dommen – der afviser de danske myndigheders argumentation for ikke at betale SU til en studerende fra et andet EU-land, der kom til Danmark som arbejdstager, men som siden blev studerende – ellers en potentiel »bombe« under SU-systemet.

Men Morten Østergaard afviser, at dommen kommer til at få betydning for de kommende forhandlinger.

»Det er ikke noget, der stopper forhandlingerne om SU-reformen,« siger Morten Østergaard.

»Jeg har set, at mange meget hurtigt har gjort sig betragtninger om, hvad konsekvenserne af den EU-dom er. Vi har valgt den tilgang, at vi nu analyserer den, og så forholder vi os til, hvad konsekvenserne bliver, men lad os lige gøre tingene i den rigtige rækkefølge,« siger han.

Mads Rørvig vil have konsekvenserne af dommen lagt frem, inden man for alvor kan tage hul på forhandlingerne. Efter mødet med Morten Østergaard var tonen dog noget mildere fra Venstre-manden.

»Jeg blev lidt beroliget, men jeg skal have et juridisk dokument at arbejde videre med, før vi for alvor kan fortsætte forhandlingerne, for det skal vi selvfølgelig have overblik over,« siger han.

Det er ikke meget, der splitter de to parter i forhandlingerne, og Morten Østergaard roste da også Venstre for partiets indstilling til regeringens udspil.

»Jeg er rigtig glad for mødet med Venstre og den måde, de har modtaget udspillet på, også selv om der jo er markante forskelle i forhold til det, de foreslog, da de var i regering, idet vi jo bevarer både det sjette SU-år og SUen til hjemmeboende,« siger Morten Østergaard.

Venstre ønsker blandt andet, at man giver en bonus i form af ekstra SU til de studerende, der vælger at tage flere fag. Det vil Morten Østergaard ikke på forhånd afvise.

»Vi kigger på de forslag, som Venstre er kommet med, og så må de indgå i forhandlingerne. Det, der er formålet, er at få nedbragt forsinkelsen og samlet set få reduceret vores udgifter til SU,« siger han.

Tirsdag er de to øvrige forligspartier, Dansk Folkeparti og de Konservative, inviteret til sættemøde hos ministeren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu