EU forhaler boykot-beslutning

11. maj 2012 18:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EU forhaler boykot-beslutning
Billede mangler

Ingen af de EU-lande, der har kvalificeret sig til fodbold-EM i Ukraine, har besluttet sig endeligt for, om de vil sende politiske repræsentanter til det udskældte værtsland.
Sådan siger kulturminister Uffe Elbæk (R) efter et møde i Bruxelles torsdag, der blev holdt for EU’s ministre med ansvar for kultur og sport.
– Alle sagde, at man først vil tage endelig stilling tæt på, at slutrunden går i gang, siger Uffe Elbæk.
EM i var ikke officielt på dagsordenen, men den danske kulturminister fik alligevel mulighed for at drøfte spørgsmålet med de lande, der stiller med landshold, der skal dyste på ukrainsk jord i gruppespillet.
Ministeren nåede dermed at tage en uofficiel EM-snak med både Sverige, Holland, Portugal, Tyskland, England og Frankrig.
– Der var nogen, der var meget klare om, at de ikke ville være til stede med sportsministeren, hvis de skulle beslutte sig i dag, siger ministeren.
– Andre sagde, at man som udgangspunkt vil være der, men først tager endelig stilling lige inden slutrunden, fortsætter han.
Det er Ukraines behandling af den tidligere premierminister Julia Timosjenko, som er idømt en fængselsdom på syv år for magtmisbrug, der har rejst debatten om en boykot af slutrunden, som Ukraine og nabolandet Polen i fællesskab er værter for.
Flere politikere har bebudet, at de bliver væk fra kampene i Ukraine.
Den danske regering har afvist at boykotte den store sportsbegivenhed, med mindre et samlet EU bliver enige om et boykot. Og ifølge Uffe Elbæk tyder meget på, at der er enighed om et fælles initiativ.
– Noget, jeg fornemmede, er, at man ønsker at koordinere og fornemme, hvor hinanden er i det. Der var stor nysgerrighed om, hvad de forskellige lande mener, siger han.
EM afvikles i Polen og Ukraine fra 8. juni til 1. juli.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu