EU giver grønt lys til militærmission til Mali

18. februar 2013 15:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EU giver grønt lys til militærmission til Mali
Billede mangler

EU/MALI: EUs udenrigsministre har mandag formelt godkendt beslutningen om at sende en 500 mand stor mission til Mali. De udsendte skal hjælpe med at træne den maliske hær, der gennem længere tid har kæmpet mod islamistiske oprørere, der har kontrolleret store dele af landet det seneste år.

 

Missionen i Mali er allerede påbegyndt så småt, da EU for 10 dage siden sendte 70 militærfolk til det vestafrikanske land.

Mandag har man officielt givet grønt lys til træningsmissionen, der har fået et mandat på 15 måneder til at få den maliske hær på ret køl.

Ifølge EUs udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, får missionen »enorm betydning for støtten til den maliske hær«, der i forhold til militærudstyr og træning ikke er rustet til de pågående kampe i landet.

Tidligere på måneden oplyste Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, at man i marts vil begynde at trække sine styrker ud af landet.

Frankrig har næsten 4.000 landtropper samt krigsfly og pansrede køretøjer i Mali, hvor de greb ind 11. januar for at bekæmpe de islamistiske oprørere. De franske styrker er støttet af den maliske regeringshær samt tusindvis af styrker fra andre afrikanske lande.

Fra dansk side har man ligeledes bedraget militært med et Hercules-fly, der har hjulpet med en række transportopgaver undervejs.

Omkring halvdelen af de 500 mand fra EUs bidrag skal stå for militærtræning, mens resten skal sørge for sikkerhed, administration og lægehjælp.

På sigt skal Frankrig overlade ansvaret for indsatsen til en FN-støttet afrikansk indsats med i alt 8.000 soldater, hvoraf de cirka 3.800 allerede er sat ind.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu