EU ind i sag om kræft i Københavns Lufthavn

27. april 2012 11:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EU ind i sag om kræft i Københavns Lufthavn
Billede mangler

Lufthavnsarbejdere kan være på vej mod et bedre arbejdsmiljø på baggrund af en ny sag om blærekræft i København.
Sagen kan medvirke til, at der bliver indført grænseværdier for, hvor meget forurening, arbejdere i lufthavne må blive udsat for.
Det skriver Fagbladet 3F.
En medarbejder i Københavns Lufthavne er den tredje, som får anerkendt blærekræft som arbejdsskade efter dagligt at have indåndet skadelige partikler fra flymotorer.
Og EU’s beskæftigelseskommissær Lászlo Andor vil nu tage sagen videre til de organer, der arbejder med området.
– Det er et velkomment supplement til de tilgængelige oplysninger. Og det vil blive videregivet til SCOEL, siger Cristina Arigho, talsmand for beskæftigelseskommissæren, til Fagbladet 3F.
SCOEL står for The Scientific Committee on Occupational Exposure Limits (SCOEL) og de uafhængige eksperter rådgiver Europa-Kommissionen om grænseværdier for kemikalier på arbejdspladsen.
Og SCOELs arbejde kan ende med international regulering, der skal sætte grænser for lufthavnsmedarbejdernes kontakt med de ultrafine partikler fra flybrændstof.
– Det kan resultere i diskussioner om at indføre grænseværdier for eksponering for nogle af de stoffer, som har givet anledning til bekymring, siger Cristina Arigho til Fagbladet 3F.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu