EU: Ingen krig mod Syrien

9. marts 2012 18:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EU: Ingen krig mod Syrien
Billede mangler

EU’s udenrigsministre er netop nu samlet i Bella Centeret på Amager, hvor de blandt andet diskuterer situationen i Syrien.
Og der er enighed om, at militær indgriben ikke er løsningen på den massive vold, som har stået på i snart et år, skriver Politiken.
Den tyske udenrigsminister Giodo Westerwelle sagde allerede ved sin ankomst, at militær indgriben vil virke “kontraproduktivt”.
Fokus bør i stedet være på det diplomatiske arbejde, som FN er i gang med. Blandt andet ved et planlagt besøg for Kofi Annan i næste uge.
Den samlede målsætning for forløbet i Syrien er dog stadig klar ifølge den tyske udenrigsminister.
“Det første mål er selvfølgelig et stop for volden. Det andet er adgang for humanitær hjælp og støtte til folket. Og det tredje er fredelig overdragelse (af magten, red.). Det er, hvad vi vil opnå,” siger han ifølge avisen.
EU’s udenrigspolitiske chef Catherine Ashton understreger desuden, at EU har gjort sin pligt i forhold til Syrien.
“Vi har taget en absolut, resolut, forenet holdning til det, der sker i Syrien,” siger hun og henviser til udmeldingen om, at EU-landende er “forfærdede” over situationen og drabene på civile i landet.
“Op mod 10.000 mennesker er blevet dræbt, mest mænd, men over 500 børn og selvfølgelig mange kvinder. Vi har også sagt, at man ikke kan være leder, hvis man slår sit eget folk ihjel,” sagde Ashton.
Kilde: Politiken

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu